Ухвала
від 25.05.2023 по справі 570/2550/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/2550/23

провадження № 2/570/812/2023

У Х В А Л А

25 травня 2023 року

Рівненський районнийсуд Рівненськоїобласті в особі судді Кушнір Н.В., перевіривши виконання вимог ст.ст.175-177, 184 ЦПК України при подачі цивільного позову Приватного сільськогосподарського підприємства "Злагода" до ОСОБА_1 та Фермерського господарства "Фомін-Агро" про визнання укладеним договору оренди та визнання відсутнім права оренди,

в с т а н о в и в:

покликаючись на наявний договір оренди земельної ділянки від 01 липня 2015 року, який продовжено на рік та укладення договору оренди той самой земельної ділянки з іншим орендарем, представник позивача директор В.Степанчук у поданій до суду 19 травня 2022 року позовній заяві просить визнати укладеним договір оренди земельної ділянки площею 3,2615 га к.н. 5624684100:04:021:0036 в новій редакції.

На виконання приписів п.10 ч.3 ст.175 ЦПК України підтверджує, що ним не подано іншого позову до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

З метою відкриття провадження у справі направлено запит для підтвердження місця реєстрації відповідача.

Вважаю, що позовна заява подана та оформлена у порядку, встановленому ЦПК України, підстави для передачі до іншого суду чи відмови у відкритті провадження відсутні. Справа відноситься до юрисдикції загального суду, підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства - підсудна Рівненському районному суду Рівненської області.

При вирішенні питання про порядок провадження суд враховує значення справи для сторін, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, тому вважає за можливе провести розгляд за правилами загального позовного провадження.

Перелік ухвал суду першої інстанції, які можуть бути оскарженні в апеляційному порядку окремо від рішення суду визначені ч.1 ст.353 ЦПК України, якою не передбачено оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду такої ухвали. Відповідно до п.4 ч.5 ст.357 ЦПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду та повертається судом апеляційної інстанції, якщо скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Згідно з ч.2 ст.353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду. Оскільки винесена ухвала не входить до вказаного переліку, тому оскарженню не підлягає, а заперечення проти неї можуть бути внесені до апеляційної скарги на рішення суду. Разом зтим,враховуючи вимоги ст.6 Конвенції прав людини і основоположних свобод, якою передбачено право на справедливий суд, позбавлення за даних обставин права на апеляційне оскарження є фактично порушенням принципів рівності всіх перед законом і судом та доступу до правосуддя.

З огляду на викладене, керуючись ст.187 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

прийняти до розгляду позовну заяву Приватного сільськогосподарського підприємства "Злагода" (місце знаходження: с.Малий Шпаків, Рівненського району Рівненської області) до ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) та Фермерського господарства "Фомін-Агро" (місце знаходження: вул.Млинівська 30Б, с.Дядьковичі Рівненського району Рівненської області) про визнання укладеним договору оренди та визнання відсутнім права оренди та відкрити провадження у цивільній справі за даним позовом.

Розглянути справуза правиламизагального позовногопровадження іпризначитипідготовче засідання в залі суду в приміщенні Рівненського районного суду Рівненської області (м.Рівне, вул.С.Петлюри, 10) на 09:00 год. 20 червня 2023 року.

Сторонам надіслати копію даної ухвали, відповідачу додатково копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Запропонувати відповідачу подати у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали письмовий відзив проти позову, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Роз`яснити положення ч.4 та ч.8 ст.178 ЦПК України, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Установити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Не пізніше п`ятиденного строку з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

rv.rv.court.gov.ua - веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя: Кушнір Н.В.

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111253545
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання укладеним договору оренди та визнання відсутнім права оренди

Судовий реєстр по справі —570/2550/23

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні