Ухвала
від 01.06.2023 по справі 240/15450/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

01 червня 2023 року м. Житомир справа № 240/15450/23

категорія 111020200

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Романченко Є.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Державної служби фінансового моніторингу України про визнання незаконним та скасування рішення,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Державної служби фінансового моніторингу України про визнання незаконним та скасування рішення.

Одночасно з вказаним адміністративним позовом, позивач подав заяву про забезпечення позову.

Під час автоматизованого розподілу судової справи між суддями для розгляду справи визначено головуючого - суддю Романченка Є. Ю.

До відкриття провадження в адміністративній справі за вказаним позовом, до суду від ОСОБА_1 надійшла заява про заяву про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано позовну заяву, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Пунктом другим частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Зважаючи на наведене, а також враховуючи те, що заяву про відкликання позовної заяви подано до відкриття провадження в адміністративній справі, дану позовну заяву необхідно повернути позивачу.

Положеннями частини 6 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

Також, слід зазначити, що за змістом частини 1 статті 153 Кодексу адміністративного судочинства України та частини 1 статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України у разі подання заяви про забезпечення позову одночасно з пред`явленням позову, вказана заява розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа.

Враховуючи, що позовну заяву ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення не прийнято суддею до свого провадження, заява про забезпечення позову підлягає поверненню позивачу без розгляду.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Державної служби фінансового моніторингу України про визнання незаконним та скасування рішення разом із заявою про забезпечення позову повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Є.Ю. Романченко

Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111260639
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —240/15450/23

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні