Ухвала
від 02.06.2023 по справі 675/760/23
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/760/23

Провадження № 2-о/675/30/2023

У Х В А Л А

02 червня 2023 року м. Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області у складі: головуючого-

судді Демчука П.В., присяжних Марчука О.А., Мельника М.В.,

за участю секретаря судового засідання Григор`євої О.С.,

представника заінтересованої особи Ковальської Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань у м. Ізяславі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна. В обґрунтування заяви зазначила, що її син ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , являється інвалідом 2-ї групи з дитинства, та перебуває на диспансерному обліку в психоневрологічному кабінеті КНП «Ізяславська МБЛ». Внаслідок психічної хвороби він не розуміє значення своїх дій, наслідки своєї поведінки, не може керувати ними, а тому потребує постійного догляду та нагляду. Зявниця просить визнати ОСОБА_2 недієздатним, встановити на ним опіку та призначити опікуна.

ОСОБА_1 в судовому засіданні заявлені вимоги підтримала та заявила клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи.

Представник заінтересованої особи Ковальська Ю.О. у судовому засіданні проти призначення експертизи не заперечувала.

Вислухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне призначити по справі для встановлення психічного стану ОСОБА_2 судово-психіатричну експертизу.

Згідно довідки до акта огляду МСЕК № 441818 серії 12 ААВ ОСОБА_2 є інвалідом з дитинства, друга група призначена з 26.08.2020 року.

Відповідно до ч. 1 ст.298ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст.46,103-105,252,293,295-300 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Хмельницької філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (32120 с. Скаржинці Хмельницького району Хмельницької області).

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Радошівка Шепетівського району Хмельницької області, психічним захворюванням, якщо так, то яким саме ?

2. Чи здатний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до свого розумового розвитку, індивідуальних психологічних особливостей і емоційного стану правильно розуміти характер та фактичний зміст власних дій, керувати ними та передбачати їх наслідки?

3. Чи здатний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з`являтися у судове засідання та особисто давати пояснення по суті справи?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 забезпечити явку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у Хмельницьку філію судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» для проведення судово-психіатричної експертизи.

Провадження у справі на час проведення судово-психіатричної експертизи зупинити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Ізяславський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя П.В.Демчук

Присяжні О.А.Марчук

М.В.Мельник

Дата ухвалення рішення02.06.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111271690
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —675/760/23

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук П. В.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук П. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні