Ухвала
від 01.06.2023 по справі 903/952/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

01 червня 2023 року справа №903/952/22 Господарський суд Волинської області у складі судді Войціховського Віталія Антоновича, за участі секретаря судового засідання Ведмедюка Михайла Петровича,

за присутності:

Штокало Т.В. - адвокат, представник ТОВ "Файненс Компані" (довіреність від 30.06.2022р.)

участь представника в судовому засіданні забезпечена в режимі відеоконференції згідно ухвали від 15.05.2023р.

Кондратюк В.В. - адвокат, представник ЗАТ "Волинь-Лада" (ордер серії АС №1051764 від 10.01.2023р.)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні Господарського суду Волинської області матеріали справи

за заявою ОСОБА_1 , с. Липини

до боржника: Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада", м. Луцьк

про банкрутство,

ВСТАНОВИВ: ухвалою Господарського суду Волинської області від 19.01.2023р., поруч з іншим, було відкрито провадження у справі про банкрутство Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада" (м. Луцьк, вул. Кільцева, 1, код ЄДРПОУ 13346504), введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Григор`єва В.В.

Після опублікованого відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства 20.01.2023р. за №69915 на офіційному веб-порталі Судової влади України оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада" до суду у встановленому порядку надійшли заяви про визнання грошових вимог до боржника від ГУ ДПС у Волинській області, ГУ ПФ України у Волинській області, ТОВ "ОТП Факторинг Україна", ТОВ "Файненс Компані", підприємця Горбача О.С., котрі, в подальшому, відповідними ухвалами було призначено до розгляду в судовому засіданні.

Ухвалою від 02.03.2023р. розгляд справи було відкладено на 20.03.2023р.

З огляду на клопотання представника ЗАТ "Волинь-Лада" адвоката Кондратюка В.В., відображеною в протоколі засідання суду ухвалою, постановленою за результатами проведеного у справі 20.03.2023р. судового засідання, було відкладено розгляд справи в цілому, в частинах заяв суб`єктів господарювання про визнання грошових вимог до боржника, скарги уповноваженого представника ЗАТ "Волинь-Лада" Шумського О.В. від 21.02.2023р. на дії арбітражного керуючого Григор`єва В.В. на 30.03.2023р.

30 березня 2023 року судом було зареєстровано заяву ЗАТ "Волинь-Лада" від 30.03.2023р. про відвід судді у справі, котру ухвалою від 30.03.2023р. було визнано необґрунтованою, постановлено передати на авторозподіл для визначення судді, який вирішуватиме питання про відвід судді у порядку, встановленому ч. 1 ст. 32 ГПК України та ч. 3 ст. 39 ГПК України.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31.03.2023р. заяву ЗАТ "Волинь-Лада" про відвід судді було передано на розгляд судді Слободян О.Г. Ухвалою від 03.04.2023р. у задоволенні заяви ЗАТ "Волинь-Лада" про відвід судді було відмовлено.

Ухвалою від 05.04.2023р. розгляд справи в попередньому судовому засіданні в цілому та в частинах заяв про визнання грошових вимог до боржника, скарги на дії арбітражного керуючого Григор`єва В.В. було призначено на 24.04.2023р.

Ухвалою від 24.04.2023р. розгляд справи в попередньому судовому засіданні в цілому та в частинах заяв про визнання грошових вимог до боржника, скарги на дії арбітражного керуючого Григор`єва В.В., клопотання розпорядника майна про сплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого було відкладено на 15.05.2023р.

Ухвалами від 15.05.2023р., постановленими за результатами проведеного у даній справі судового засідання, судом, було:

- відмовлено в задоволенні скарги уповноваженого представника ЗАТ "Волинь-Лада" Шумського О.В. на дії розпорядника майна - арбітражного керуючого Григор`єва В.В.;

- задоволено клопотання арбітражного керуючого Григор`єва В.В. про сплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого;

- задоволено клопотання арбітражного керуючого Григор`єва В.В. від 27.04.2023р. про вжиття заходів до забезпечення вимог кредиторів, зокрема, припинено повноваження керівника ЗАТ "Волинь-Лада" Шумського О.В. та органу управління ЗАТ "Волинь-Лада" в особі голови комісії з припинення Хомича І.В. та членів комісії з припинення Остапчук Т.Т. та Следзінського Є.М., виконання обов`язків керівника ЗАТ "Волинь-Лада" покладено на розпорядника майна - арбітражного керуючого Григор`єва В.В., зобовязано керівника ЗАТ "Волинь-Лада" Шумського О.В. та орган управління ЗАТ "Волинь-Лада" в особі голови комісії з припинення Хомича І.В. та членів комісії з припинення Остапчук Т.Т. та Следзінського Є.М. передати розпоряднику майна Григор`єву В.В. бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ЗАТ "Волинь-Лада";

- задоволено заяву Головного управління Державної податкової служби у Волинській області від 30.01.2023р. про визнання грошових вимог до боржника;

- задоволено заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області від 08.02.2023р. №0300-0902-7/5668 про визнання грошових вимог до боржника;

- задоволено заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ОТП Факторинг Україна" від 16.02.2023р. №325 про визнання грошових вимог до боржника.

Ухвалою, відображеною в протоколі засідання суду, розгляд справи в цілому та в частинах заяв ТОВ "Файненс Компані" та підприємця Горбача О.С. про визнання грошових вимог до боржника в судовому засіданні було відкладено на 01.06.2023р.

19 травня 2023 року судом було зареєстровано повідомлення арбітражного керуючого Григор`єва В.В. від 18.05.2023р. про припинення з 15.05.2023р. повноважень на представництво інтересів ЗАТ "Волинь-Лада" керівника, ліквідаційної комісії, а також будь-яких осіб, яким були надані повноваження попереднім керівництвом ЗАТ "Волинь-Лада" та засвідчено що з 15.05.2023р. єдиною особою, уповноваженою на участь в судових справах від імені ЗАТ "Волинь-Лада", а також на представництво товариства перед іншими особами є розпорядник майна Григор`єв В.В., повноваження на представництво інтересів іншим особам не надавались, будь-які видані доручення на представництво ЗАТ "Волинь-Лада" третіми особами анульовано.

31 травня 2023 року відділом документального забезпечення та контролю Господарського суду Волинської області було зареєстровано клопотання арбітражного керуючого Григор`єва В.В. від 31.05.2023р. про проведення судового засідання 01.06.2023р. без його участі.

Ухвалами від 01.06.2023р., постановленими за результатами проведеного у даній справі судового засідання, судом, було:

- залишено без розгляду заяву підприємця Горбача О.С. від 20.02.2023р. про визнання грошових вимог до боржника;

- задоволено заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Файненс Компані" про визнання грошових вимог до боржника.

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ст. 44 КУзПБ, розпорядник майна зобов`язаний: розглядати заяви кредиторів з грошовими вимогами до боржника, що надійшли в установленому цим Кодексом порядку; вести реєстр вимог кредиторів; повідомляти кредиторів про результати розгляду їхніх вимог; вживати заходів для захисту майна боржника; проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; скликати збори і комітет кредиторів та організовувати проведення їх засідань; надавати державному реєстратору в електронній формі через портал електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомості, необхідні для ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, а також здійснювати розкриття кредиторам інформації щодо фінансового стану боржника та ходу провадження у справі; не пізніше двох місяців з дня відкриття провадження у справі про банкрутство провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість; за можливості проведення санації боржника розробити план санації боржника та подати його на розгляд зборам кредиторів; виконувати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ст. 47 КУзПБ, попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Кодексу.

У попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 2, 39, 45, 47, 48, 49 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Зобов`язати розпорядника майна Григор`єва В.В. згідно ухвал суду сформувати остаточний реєстр вимог кредиторів Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада" (м. Луцьк, вул. Кільцева, 1, код ЄДРПОУ 13346504).

2. Зобов`язати розпорядника майна Григор`єва В.В. письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів, організувати та провести збори кредиторів Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада", на зборах кредиторів обрати комітет кредиторів.

Обраному комітету кредиторів вирішити питання щодо відкриття процедури санації чи ліквідації боржника. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подати суду до 26.06.2023р.

3. Розгляд справи в підсумковому засіданні призначити на "29" червня 2023 р. на 09:30 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а, в залі судових засідань №210).

У відповідності до ч. 12 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її постановлення.

З врахуванням положень ст.ст. 253, 256, 257 ГПК України, апеляційна скарга на ухвалу суду може буте подана до Північно-західного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала підписана 02.06.2023р.

Суддя В. А. Войціховський

- ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_4);

- ЗАТ "Волинь-Лада" (lada-lutsk@meta.ua; ІНФОРМАЦІЯ_5);

- розпоряднику майна Григор`єву В.В. (ІНФОРМАЦІЯ_2; ІНФОРМАЦІЯ_3);

- Головному управлінню ДПС у Волинській області (vl.official@tax.gov.ua);

- Головному управлінню Пенсійного фонду України у Волинській області (gu@vl.pfu.gov.ua);

- представнику ТОВ "ОТП Факторинг Україна" Кравчуку М.В. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 );

- представнику ТОВ "Файненс Компані", адвокату Штокалу Т.В. (ІНФОРМАЦІЯ_6).

Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено05.06.2023

Судовий реєстр по справі —903/952/22

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 12.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Судовий наказ від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем'як Валентина Миколаївна

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Розізнана І.В.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 23.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Розізнана І.В.

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Судовий наказ від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні