Постанова
від 08.09.2010 по справі 2а-16874/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

08.09.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 серпня 2010 р. Справа № 2а-16874/09/0470

Суддя Дніпропетровс ького окружного адміністрат ивного суду Чорна В.В., одноосо бово розглянувши в порядку п исьмового провадження адмін істративну справу за позовом прокурора Красногвардійськ ого району м. Дніпропетровсь ка в інтересах держави в особ і Управління Пенсійного фонд у України в Красногвардійськ ому районі м. Дніпропетровська до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Теплий будинок» про стягнення заборгованості з і сплати внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування, -

ВСТАНОВИВ:

07 грудня 2009 року прокуро р Красногвардійського район у м. Дніпропетровська в поряд ку представництва інтересів держави, звернувся до Дніпро петровського окружного адмі ністративного суду із зазнач еним адміністративним позов ом.

Позовна заява обґрунтован а тим, що відповідач своєчасн о не здійснює розрахунки з Пе нсійним фондом України, внас лідок чого допустив недоїмку по страховим внескам на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування за серпень - жовтень 2009 року в сумі 4792 грн . 66 коп.

У відповідності до ч. 6 ст. 128 КА С України, справу розглянуто в порядку письмового провад ження.

Дослідивши матеріали спра ви, суд доходить висновку, що п озов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Теплий будин ок» є платником страхових вн есків (страхувальником) на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, та заре єстрований в УПФУ в Красногв ардійському районі м. Дніпропетро вська.

Згідно з ч. 2 ст. 17 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» від 09.07.2003р., страхувальники зобов'язані нараховувати, об числювати і сплачувати в уст ановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», затвер дженою Постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, передбачено, що п латники страхових внесків що місяця складають у двох прим ірниках розрахунок сум страх ових внесків на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування, у якому зазначают ь самостійно обчислені суми страхових внесків за формою згідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом для стра хувальників є календарний мі сяць.

Відповідачем подано до УПФ У в Красногвардійському райо ні м. Дні пропетровська розрахунки су м страхових внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування за серпень - жовтень 2009 року, в яких самос тійно обчислені страхові вне ски на загальну суму 4792 грн. 66 ко п.

Нараховані суми внесків за вказаний період в установле ні законодавством терміни ві дповідачем не були сплачені. У зв' язку з даними обставин ами, у нього виникла простроч ена заборгованість зі сплати страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування, тобто нед оїмка, на зазначену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" передбачено, що суми страх ових внесків, своєчасно не на раховані та/або не сплачені с трахувальниками у строки, ви значені ст. 20 цього Закону, вва жаються простроченою заборг ованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка).

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

З огляду на викладене, суд д оходить висновку про обґрунт ованість позовних вимог і не обхідність їх задоволення.

Керуючись ст.ст. 122, 160-162, 167 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний по зов прокурора Красногвардій ського району м. Дніпропетровська - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Те плий будинок» (код ЄДРПОУ 32999267) на користь Управління Пенсі йного фонду України в Красно гвардійському районі м. Дніп ропетровська (р\р 25608303123179, р\р 256093031331 79 в Дніпропетровському облас ному управлінні Ощадбанку, М ФО 305482, код ЄДРПОУ 21928605) заборгова ність зі сплати страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання за серпень - жовтень 2009 р оку в сумі 4792 грн. 66 коп. (чотири т исячі сімсот дев' яносто дві гривні шістдесят шість копі йок).

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляц ійної скарги особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня проголошення постано ви. Якщо судом у відповідност і до частини 3 статті 160 КАС Укра їни було проголошено вступну та резолютивну частину пост анови, а також в разі прийнятт я постанови у письмовому про вадженні, апеляційна скарга подається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > В.В. Чорна

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.09.2010
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу11130871
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16874/09/0470

Ухвала від 28.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Постанова від 08.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні