Ухвала
від 05.06.2023 по справі 277/871/20
ЄМІЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 277/871/20

УХВАЛА

іменем України

"05" червня 2023 р. смт Ємільчине

Ємільчинський районний суд Житомирської області

в складі: головуючого-судді ОСОБА_1

при секретарі с/з ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

представника закладу з надання

психіатричної допомоги ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

особи, до якої застосовано

примусові заходи медичного характеру ОСОБА_6

законного представника ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Ємільчине заяву директора КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради Житомирської області про припинення застосування ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, -

ВСТАНОВИВ:

24.05.2023 року директор КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради Житомирської області звернулася до суду із заявою, в якій просила припинити застосування ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

В обгрунтування вимог зазначила, що ОСОБА_6 взятий на облік в психіатричному кабінеті при КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради на підставі ухвали Ємільчинського районного суду від 19.11.2021 року.

19.05.2023 року ОСОБА_6 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів по нагляду за хворими, до яких застосовано примусові заходи медичного характеру на підставі ст.19 ЗУ «Про психіатричну допомогу», яка прийшла до висновку про доцільність припинення застосування йому примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

В судовому засіданні представник закладу з надання психіатричної допомоги ОСОБА_4 підтримала заяву про припинення застосування ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, просила її задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні клопотав про припинення застосування ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Захисник ОСОБА_6 ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , його законний представник ОСОБА_7 в судовому засіданні не заперечили проти задоволення заяви директора КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Суд вислухавши думку сторін кримінального провадження, дослідивши заяву, копії матеріалів доданих до неї, матеріали кримінального провадження, дійшов висновку, що заява обгрунтована та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ухвали Ємільчинського районного суду від 06.10.2020 року до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , за вчинення суспільно небезпечних діянь, передбачених ч.1 ст.185, ч.2 ст.185 КК України, застосовано примусові заходи медичного характеру, передбачені ст.94 КК України у виді надання йому амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвалами Ємільчинського районного суду від 19.05.2021 року, 19.11.2021 року, 26.05.2022 року, 28.11.2022 року ОСОБА_6 було продовжено застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку на строк 6 місяців.

З висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру №2-2023 від 19.05.2023 року слідує, що враховуючи стабілізацію психічного стану хворого на всьому протязі останніх 6 (шести) місяців амбулаторного примусового лікування, позитивне відношення до оточуючих, відсутність проявів емоційної неврівноваженості, значне зменшення кількості судомних нападів, критику до свого психічного стану та до скоєного, ОСОБА_6 потребує припинення застосування примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах при КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради.

Згідно ч.4 ст.12 ЗУ «Про психіатричну допомогу» особа, якій надається амбулаторна психіатрична допомога в примусовому порядку, повинна оглядатися лікарем-психіатром не рідше одного разу на місяць, а комісією лікарів-психіатрів - не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про продовження чи припинення надання їй такої допомоги.

Ч.2 ст.19 ЗУ «Про психіатричну допомогу» питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч.1 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно ч.1 ст.95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

За таких обставин, враховуючи стабільність психічного стану здоров`я ОСОБА_6 на теперішній час, суд вважає за необхідне припинити йому застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.94,95 КК України, ст.ст. 514-515 КПК України,ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», суд,, -

УХВАЛИВ:

Заяву директора КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради Житомирської області про припинення застосування ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку задовольнити.

Припинити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,жителю АДРЕСА_1 , застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Ємільчинський районний суд протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111310968
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку

Судовий реєстр по справі —277/871/20

Ухвала від 05.06.2023

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 28.11.2022

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 17.11.2022

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 26.05.2022

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 13.05.2022

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 19.11.2021

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 15.11.2021

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 13.05.2021

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні