Ухвала
від 05.06.2023 по справі 193/844/23
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН 193/844/23

Провадження № 2/193/280/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

та призначення її до підготовчого судового засідання

05 червня 2023 року смт. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Кравченко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви представника позивача ОСОБА_1 адвоката Мудраченка Віктора Михайловича до Софіївського відділу ДВС у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про зняття арешту з майна, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача за довіреністю ОСОБА_1 адвокат- Мудраченко Віктор Михайлович звернувся до суду з позовом про зняття арешту з усього майна (невизначене майно, все нерухоме майно), що належить ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , який було накладено головним державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Софіївського районного управління юстиції.

Вказаний позов підсудний Софіївському районному суду Дніпропетровської області. Позовна заява складена у відповідності до положень ст. 175ЦПК України. Підстав для її повернення позивачу, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає. По справі у належному розмірі сплачено судовий збір, наявні відомості про його зарахування до спеціального фонду державного бюджету.

Виходячи з вищевикладеного, приходжу до висновку про наявність підстав для прийняття справи до розгляду та відкриття провадження у справі.

Враховуючи, що предметом розгляду справи є спадкове майно на яке накладено арешт і суть справи має велике значення для сторін, приходжу до висновку, що вказану справу слід призначити до розгляду в порядку загального позовного провадження з проведенням у ній підготовчого засідання та викликом для участі у ньому учасників справи.

При вирішенні питання про відкриття провадження по справі судом встановлено, що арешт на майно накладено на підставі виконавчого листа №439/1907/12 від 26.02.2013, де стягувачем виступає ОСОБА_3 , боржником- ОСОБА_2 .

Відповідно до частин 3, 5ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи те, що арешт на нерухоме майно, законність якого оспорюється, був накладений у виконавчому провадженні №37070216, де провадження було відкрито 19.03.2013 головним державним виконавцем Заскокою Юлією Володимирівною на користь стягувача ОСОБА_4 . Ця обставина свідчить про те, що рішення суду про задоволення позову негативно вплине на права ОСОБА_4 як стягувача в визначеному виконавчому провадженні. Тому, вважаю за необхідне відповідно до ч. 3ст. 53 ЦПК Українизалучити вказану особу до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19ч.3 ст.53, ч. 4,6,178,181,187,190,191,196,274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позов представника позивача ОСОБА_1 адвоката Мудраченка Віктора Михайловича до Софіївського відділу ДВС у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про зняття арешту з майна прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Залучити до участі у вказаній цивільній справі ОСОБА_4 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Розпочати підготовчепровадження тапризначити підготовчезасідання уцивільній справіна 22 червня 2023 року о 10:00 годині в приміщенні Софіївського районного суду Дніпропетровської області за адресою: вул.Карпенка, 3, смт Софіївка, Дніпропетровської області, з викликом в підготовче засідання учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу, крім того надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач вправі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду складений з дотриманням вимог ч.3ст.178 ЦПК Українивідзив на позовну заяву та додані на його обґрунтування докази. У разі надання суду відзиву на позов, відповідач повинен надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особамає право надати суду письмові пояснення щодо позову протягомп`ятнадцятиднів, а щодо відзиву на позов - протягомп`ятиднів з дня отримання відповідних документів, з одночасним направленням вказаних пояснень іншим учасникам справи, з наданням суду документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень іншим учасникам справи.

Позивач має право у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву, надати до суду на нього відповідь, з одночасним направленням вказаної відповіді іншим учасникам справи.

Відповідач має право у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, надати на нього свої заперечення, з одночасним направленням вказаних заперечень, іншим учасникам справи.

Учасники справивправі протягомп`ятиднів з дня отримання копії пояснення третьої особи надати суду відповідь на вказані пояснення, з одночасним направленням вказаних відповідей іншим учасникам справи з наданням суду документів, які підтверджують надіслання (надання) цих відповідей іншим учасникам справи.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній вебсторінці Софіївського районного суду Дніпропетровської області http://sf.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О.Кравченко

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111324154
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —193/844/23

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні