Ухвала
від 06.06.2023 по справі 902/640/12
БОЛЕХІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №902/640/12

6/339/5/23

У Х В А Л А

06 червня 2023 року м. Болехів

Болехівський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого суддіСкригун В.В.

секретаря судового засідання Ганчар Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Болехівського міського суду Івано-Франківської області подання начальника Болехівського відділу державної виконавчої служби у Калуському районі Івано-Франківської області Соловій В. про видачу дубліката виконавчого листа у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ :

29 травня 2023 року начальник Болехівського ВДВС Соловій В. звернувся із поданням про видачу дубліката виконавчого листа, виданого Болехівським міським судом по справі №902/640/12, 2/902/214/12-ц від 22 серпня 2012 року про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 щомісячно аліменти на утримання дітей: сина ОСОБА_3 , 2005 р.н. та сина ОСОБА_4 , 2008 р.н. в твердій грошовій сумі по 600,00 грн. щомісячно на кожну дитину.

В поданні вказано, що виконавчий документ втрачено при здійсненні заходів, спрямованих на передачу виконавчого провадження до Долинського відділу державної виконавчої служби.

В судове засідання сторони не з`явилися, будучи повідомленими про час розгляду заяви. Оскільки їх неявка не перешкоджає розгляду питання про видачу дубліката виконавчого документа, суд вважає за можливе розглянути заяву за відсутності осіб, що в засідання не з`явились.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, розглянувши подання про видачу дубліката виконавчого листа, вивчивши матеріали справи, вважає його таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, 23 серпня 2012 року Болехівським міським судом Івано-Франківської області винесено рішення, яким з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 стягуються щомісячно аліменти у твердій грошовій сумі в розмірі по 600,00 грн. на кожну дитину на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Аліменти на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 були присудженні до досягнення старшої дитини повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Станом на 06 червня 2023 року вищезазначений виконавчий документ на виконанні не перебуває, оскільки його втрачено при здійсненні заходів, спрямованих на передачу виконавчого провадження до Долинського відділу державної виконавчої служби.

Підпунктом 17.4 пункту 1розділу XIII «Перехідні положення» Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Єдиною підставою для видачі судом дублікату виконавчого документа є його втрата.

Дублікат - це документ, що видається замість втраченого оригіналу та має силу первісного документу. Оригінал виконавчого документа вважається втраченим, коли його загублено, украдено, знищено або істотно пошкоджено, що унеможливлює його виконання.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого документа у зв`язку з його втратою заявник повинен повідомити суду обставини, за яких виконавчий документ було втрачено, подавши відповідні докази.

Із заявою про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу можна звернутися лише в межах строків пред`явлення їх до виконання. У разі пропуску такого строку одночасно із заявою про видачу дубліката слід подати і заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Дублікат виконавчого документа може видаватись у випадках втрати його оригіналу та в межах строку пред`явлення його до виконання.

Таким чином, під час розгляду заяви про видачу дубліката виконавчого документа суд повинен належним чином перевірити, чи дійсно виконавчий документ втрачено. Оригінал виконавчого документа вважається втраченим, коли його загублено, украдено, знищено або істотно пошкоджено, що унеможливлює його виконання.

Аліменти на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 були присудженні до досягнення старшої дитини повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Враховуючи те, що строк виконання виконавчого листа не закінчився, а виконавчий лист може бути пред`явлено до виконання до 26 вересня 2023 року, заява про видачу дубліката виконавчого листа підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ч.1 п.17.4 розділу ХIII перехідних положень ЦПК України, Закону України "Про судовий збір", суд

Постановив:

Подання начальника Болехівського відділу державної виконавчої служби у Калуському районі Івано-Франківської області Соловій В.Б. про видачу дубліката виконавчого листа по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа за № 902/640/12 , який виданий 23 серпня 2012 року по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду через Болехівський міський суд.

Суддя: Скригун В. В.

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111324228
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —902/640/12

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Скригун В. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Скригун В. В.

Рішення від 23.08.2012

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Поляниця М.М. М. М.

Рішення від 23.08.2012

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Поляниця М.М. М. М.

Ухвала від 17.08.2012

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Поляниця М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні