Ухвала
від 18.01.2023 по справі 402/496/22
УЛЬЯНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 402/496/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження,

призначення справи до судового розгляду по суті та виклик свідків

18 січня 2023 року Ульяновський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючої судді - Терновенко А. В.

при секретарі - Льошенку О.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Благовіщенське цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Благовіщенський відділ ДВС у Голованівському районі Кіровоградської області Південно-Східного МУ МЮ (м.Дніпро), орган опіки та піклування Благовіщенськоїміської ради, про визначення місця проживання неповнолітньої дитини разом з батьком, припинення стягнення аліментів, звільнення від сплати заборгованості по аліментам,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Ульяновського районного суду Кіровоградської області від 26.09.2023 року відкрито провадження за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Представником позивача до підготовчого засідання подано заяву про допит свідків: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Представник позивача в підготовчому засіданні вважає за можливе призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідачка у підготовчому засіданні не заперечувала проти виклику та допиту зазначених свідків.

Згідно ч.1 ст.232 ЦПК України, допит малолітніх свідків і, за розсудом суду, неповнолітніх свідків проводиться в присутності батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, якщо вони не заінтересовані у справі, або представників органів опіки та піклування, а також служби у справах дітей. Оскільки допит малолітніх та неповнолітніх свідків має свої особливості, зумовлені їхнім віком, розумовим розвитком та впливом, який може здійснити на їх психологічний стан процесуальна форма судового засідання, суд вважає за необхідне проводити допит малолітнього ОСОБА_3 в присутності психолога.

Судом виконано вимоги ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України за наслідками підготовчого провадження суд постановляє ухвалу, зокрема про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. В ухвалі про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті зазначається про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає. Суд вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 197- 200 ЦПК України,суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Благовіщенський відділ ДВС у Голованівському районі Кіровоградської області Південно-Східного МУ МЮ (м.Дніпро), орган опіки та піклування Благовіщенськоїміської ради, про визначення місця проживання неповнолітньої дитини разом з батьком, припинення стягнення аліментів, звільнення від сплати заборгованості по аліментам.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 23.02.2023 року о 14:00 год. в залі засідань Ульяновського районного суду Кіровоградської області ( 26400 Кіровоградська область, м.Благовіщенське, вулиця Героїв України, 70).

Встановити наступний порядок з"ясування обставин справи та дослідження доказів: заслухати вступне слово учасників, надати можливість учасникам задати запитання, дослідити письмові докази, вирішити заявлені клопотання в ході надання додаткових пояснень або доповнень.

У судове засідання викликати свідків:

ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 ), зобов`язати позивача забезпечити участь малолітнього ОСОБА_3 у судовому засіданні із метою з`ясування його думки.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, у відповідності до ст.ст. 384,385 Кримінального кодексу України.

До участі в справі залучити спеціаліста психолога для участі у допиті малолітньої дитини.

Про день, час та місце слухання справи повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя: А. В. Терновенко

Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111332606
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання неповнолітньої дитини разом з батьком, припинення стягнення аліментів, звільнення від сплати заборгованості по аліментам

Судовий реєстр по справі —402/496/22

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Терновенко А. В.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Терновенко А. В.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Терновенко А. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Терновенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні