Ухвала
від 06.06.2023 по справі 646/4354/16-ц
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2-зз/646/7/23

Справа № 646/4354/16-ц

У Х В А Л А

06 червня 2023 року м. Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Янцовська Т.М., розглянувши заяву представника Державного підприємства «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ» Татаркіна О.Л. про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі № 646/4354/16-ц за позовною заявою ОСОБА_1 до ДП «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ» про стягнення заборгованості по заробітній платі,

в с т а н о в и в:

Представник ДП «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ» - Татаркін О.Л. звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову, в якій просить зняти арешт коштів, що знаходяться на рахунку ДП «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ», накладений ухвалою суду від 18.05.2016 року.

Дослідивши матеріали заяви, встановлено наступне.

Частиною 3 статті 182 ЦПК України передбачено, що заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Частиною 1статті 183ЦПК Українипередбачено вимогидо письмовоїзаяви,а саме: повненайменування (дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)особи,яка подаєзаяву чиклопотання абозаперечення протиних,її місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України); найменуваннясуду,до якоговона подається; номерсправи,прізвище таініціали судді(суддів),якщо заява(клопотання,заперечення)подається післяпостановлення ухвалипро відкриттяпровадження усправі; змістпитання,яке маєбути розглянутосудом,та проханнязаявника; підставизаяви (клопотання,заперечення); перелікдокументів таінших доказів,що додаютьсядо заяви(клопотання,заперечення); інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Відповідно доч.2ст.183ЦПК Україниписьмові заява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що при подачі до суду заяви про скасування заходів забезпечення позову заявником не виконано вимог ч. 2 ст. 183 ЦПК України, а саме не надано докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Таким чином, заяву представника ДП «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ» Татаркіна О.Л. про скасування заходів забезпечення позову необхідно повернути заявнику без розгляду.

Керуючись ст. ст. 158, 182, 183 ЦПК України,

у х в а л и в:

Заяву представника Державного підприємства «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ» Татаркіна О.Л. про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі № 646/4354/16-ц за позовною заявою ОСОБА_1 до ДП «Державний проектно-вишукувальний та науково-дослідний інститут «УКРЕНЕРГОМЕРЕЖПРОЕКТ» про стягнення заборгованості по заробітній платі повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Т.М. Янцовська

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111333203
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —646/4354/16-ц

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко І. М.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Рішення від 03.06.2016

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Нікуліна Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні