Постанова
від 11.05.2010 по справі 2287/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" травня 2010 р.

Справа № 2-а-2287/09/2170

                                        

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді –Кравченко К.В.,

при секретарі –Михайленко О.А.,   

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Нижньосірогозької міжрайонної державної податкової інспекції у Херсонській області до Нижньосірогозької районної партійної організації партії «Відродження села»про припинення юридичної особи,-

встановив:

  Нижньосірогозька міжрайонна державна податкова інспекція у Херсонській області звернулася до Херсонського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Нижньосірогозької районної партійної організації партії «Відродження села» про припинення юридичної особи.

Позов обґрунтований тим, що відповідач не подає до Нижньосірогозької МДПІ декларації та передбачену законодавством звітність більше одного року. Заборгованість відповідача перед бюджетом відсутня, що є підставою для припинення юридичної особи відповідача.

Позивач в судове засідання явку свого представника не забезпечив, надіслав заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідач письмових заперечень на позов не надав, в судове засідання не прибув, про причини неявки суд не повідомив. Суд вважає за можливе розглядати справу без його участі на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Нижньосірогозька районна партійна організація партії «Відродження села» зареєстрована  як суб’єкт підприємницької діяльності юридична особа 10.04.2007 р. (місцезнаходження: 74900, Херсонська область, Нижньосірогозький район, с. Нижні Торгаї, вул. 60 років Жовтня, 28, код ЄДРПОУ 34402055)

Як платник податку відповідач знаходиться на обліку в Нижньосірогозькій міжрайонній державній податковій інспекції у Херсонської області з 12.04.2007 р. № 290/27-13. Відповідно акту про результати перевірки надання податковій інспекції податкової звітності і звіт про фінансово-господарську діяльність від 21.01.2009 р., наданого  МДПІ у Херсонської області, відповідач з серпня 2007 року не подає податкову звітність.

Згідно до вимог ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" відповідач як платник податків зобов’язаний надати податковим органам декларації про доходи, бухгалтерську звітність, інші необхідні документи, пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, сплачувати податки та інші обов’язкові платежі в порядку і в розмірах, встановлених законом. Строки подання податкових декларацій встановлені ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами".

Згідно ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач порушив встановлені законодавством  вимоги щодо подання декларацій та звітності до податкових органів, суд погоджується з вимогами позивача про припинення юридичної особи Нижньосірогозької районної партійної організації партії «Відродження села».

Керуючись ст. ст. 2, 11, 70, 71, 86, 159-163 КАС України, ст. 128 ГК України, ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами”, ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”, -

постановив:

Позовні вимоги задовольнити.

Припинити  юридичну особу – Нижньосірогозьку районну партійну організацію партії «Відродження села», код ЄДРПОУ 34402055.

Після набрання законної сили копію постанови направити державному реєстратору.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                                           Кравченко К.В.

кат. 6.6.2

Дата ухвалення рішення11.05.2010
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу11133664
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2287/09/2170

Постанова від 11.05.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кравченко К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні