Ухвала
від 30.05.2023 по справі 628/769/20
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/769/20

№ 2/183/1491/23

У Х В А Л А

30 травня 2023 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Дубовенко І.Г.

за участю секретаря судового засіданняІванової Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в своїх інтересах та в інтересах недієздатної ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи Опікунська рада в особі Куп`янської районної державної адміністрації Харківської області, Територіальної громади в особі виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради Купянського району Харківської області, про поділ спадщини між спадкоємцями та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , що в своїх інтересах та в інтересах недієздатної ОСОБА_2 , треті особи Опікунська рада в особі Куп`янської районної державної адміністрації Харківської області, Територіальної громади в особі виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, про поділ спадщини між спадкоємцями, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах недієздатної ОСОБА_2 звернулася до Куп`янського міськрайонного суду Харківської області з позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи Опікунська рада в особі Куп`янської районної державної адміністрації Харківської області, Територіальної громади в особі виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, про поділ спадщини між спадкоємцями.

Ухвалою вказаного суду від 09 квітня 2020 року позов був залишений без руху та наданий строк для усунення недоліків.

22 квітня 2020 року після усунення позивачем недоліків, ухвалою суду було відкрите загальне позовне провадження та розпочате підготовче провадження.

26 травня 2020 року ОСОБА_3 , ОСОБА_4 звернулися Куп`янського міськрайонного суду Харківської області з зустрічним позовом до ОСОБА_1 , що в своїх інтересах та в інтересах недієздатної ОСОБА_2 , треті особи Опікунська рада в особі Куп`янської районної державної адміністрації Харківської області, Територіальної громади в особі виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, про поділ спадщини між спадкоємцями.

Ухвалою від 17 червня 2020 року зустрічний позов прийнятий до спільного розгляду з первісним та об`єднані в одне провадження.

01 липня 2020 року у справі закрите підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_4 , про свідчить відповідний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть № 00028749090 від 02 грудня 2020 року.

Ухвалою Куп`янського міськрайонного суду Харківської області від 11 грудня 2020 року провадження у справі зупинено до залучення до участі у справі правонаступника ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Розпорядженням голови Верховного суду від 18.03.2022 №11/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» змінено територіальну підсудність Куп`янського міськрайонного суду Харківської області за Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області.

Ухвалою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 25 листопада 2022 року цивільна справа прийнята до провадження судді Дубовенко І.Г. та витребувані докази з нотаріальної контори.

Згідно відповіді державного нотаріуса Четвертої Харківської міської державної нотаріальної контори, після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , з заявою про прийняття спадщини звернувся ОСОБА_3 .

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи були належним чином повідомлені судом, про причини неявки суд не повідомили.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, на підставі ч. 2ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Згідно копії спадкової справи, яка надійшла від державного нотаріуса Четвертої Харківської міської державної нотаріальної контори, вбачається що з заявою про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 звернувся його брат ОСОБА_3 .

У відповідності до вимог ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Аналізуючи викладене суд приходить до висновку про заміну відповідача по первісному позову та позивача по зустрічному ОСОБА_4 на його правонаступника ОСОБА_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 76-81, 83, 84, 197, 260 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

У цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в своїх інтересах та в інтересах недієздатної ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи Опікунська рада в особі Куп`янської районної державної адміністрації Харківської області, Територіальної громади в особі виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, про поділ спадщини між спадкоємцями та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , що в своїх інтересах та в інтересах недієздатної ОСОБА_2 , треті особи Опікунська рада в особі Куп`янської районної державної адміністрації Харківської області, Територіальної громади в особі виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, про поділ спадщини між спадкоємцями, залучити правонаступника ОСОБА_4 ОСОБА_3 .

Роз`яснити ОСОБА_3 що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з моменту її проголошення.

Суддя І.Г.Дубовенко

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111338767
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спадщини між спадкоємцями

Судовий реєстр по справі —628/769/20

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні