Постанова
від 17.05.2010 по справі 1962/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2010 р.

09 год. 10 хв. Справа № 2-а-1962/10/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді: Василя ки Д.К.,

при секретарі: Бабкіній О.В ., за участю представника поз ивача Ксьонз Ю.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом дер жавної податкової інспекції у Голопристанському районі Херсонської області до ферм ерського господарства "Симво л" про припинення юридичної о соби,

встановив:

Державна податкова інсп екція у Голопристанському ра йоні Херсонської області зве рнулась до суду з позовом до ф ермерського господарства "Си мвол" про припинення юридичн ої особи. В обґрунтування сво їх позовних вимог позивач по силається на те, що відповіда ч не подає до ДПІ у Голоприста нському районі бухгалтерськ у звітність та податкові дек ларації. Податковий борг від сутній. Це є підставою для при пинення підприємницької дія льності юридичної особи.

Позивач в судовому засідан ні позовні вимоги уточнив, пр осив припинити підприємниць ку діяльність відповідача та направити копію постанови д ержавному реєстратору, позов просив задовольнити.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив. Суд вважає за можливе розг лядати справу без його участ і на підставі наявних у справ і доказів.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги підлягають задов оленню з наступних підстав.

Фермерське господарство "С имвол" зареєстроване Голопр истанською районною державн ою адміністрацією як суб' єк т підприємницької діяльност і та взятий на облік як платни к податків з 17.05.1994 року. Відпові дно до наданої довідки відпо відач з 01.01.09 року не надає бухга лтерську звітність та податк ові декларації до ДПІ у Голоп ристанському районі. Згідно довідки ДПІ у Голопристанськ ому районі від 06.04.2010 податковий борг відповідача не обліков ується.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання" № 1251-XII від 25.06.91 передбачено, що платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зобо в'язані:

- вести бухгалтерський облі к, складати звітність про фін ансово-господарську діяльні сть і забезпечувати її збері гання у терміни, встановлені законами;

- подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов'язані з обчисленням, сплатою податк ів і зборів (обов'язкових плат ежів).

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України, ус і суб'єкти господарювання зо бов'язані здійснювати первин ний (оперативний) та бухгалте рський облік результатів сво єї роботи, складати статисти чну інформацію, а також надав ати відповідно до вимог зако ну фінансову звітність та ст атистичну інформацію щодо св оєї господарської діяльност і, інші дані, визначені законо м.

Статтею 51 Господарського ко дексу України передбачено пр ипинення підприємницької ді яльності на підставі рішення суду у випадках, передбачени х цим Кодексом та іншими зако нами.

Частина 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців" передбачає одн ією з підстав для припинення юридичної особи, що не пов'яза но з банкрутством юридичної особи, неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" суд, як ий постановив рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набра ння таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Зважаючи, що на день судовог о розгляду відповідач доказі в у спростування позовних ви мог не надав, суд дійшов висно вку, що позов підлягає задово ленню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача -суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 94, 158, 159-163, 167 КАС У країни, -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юиридичну особу фермерське господарство "Си мвол", код 14136803.

Копію постанови направити державному реєстратору.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до ст. 160 КАС Укра їни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголош ено у відсутності особи, яка б ере участь у справі, то строк п одання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дн я отримання нею копії постан ови.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя Василяка Д.К.

кат. 6.6.2

Дата ухвалення рішення17.05.2010
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу11133988
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1962/10/2170

Постанова від 17.05.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні