Ухвала
від 05.05.2023 по справі 367/2898/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2898/23

Провадження по справі № 2/367/3905/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження

05травня 2023року суддя Ірпінського міського суду Київської області Горбачова Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним і скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся з позовом до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним і скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд вважає її поданою з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесеною до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Згідно ч. 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи вимоги ст.ст. 187, 274 ЦПК України, суддя приходить до висновку, що вищезазначена позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження за правилами, передбаченими главою 10 розділу 3 ЦПК України.

До позовної заяви додана заява про витребування доказів, в якій позивач просить витребувати від Вищої школи публічного управління наступні документи та інформацію:

1. Довідку про розмір середнього заробітку ОСОБА_1 за грудень 2022 року-січень 2023 року з зазначенням кількості фактично відпрацьованих календарних днів.

2. Довідку про нараховану ОСОБА_1 Вищою школою публічного управління заробітну плату (нарахованих йому доходів під час перебування на простої), в т.ч. у натуральній формі (грн.) (під час його перебування на простої згідно наказу № 103-к від 31 січня 2023 року) за період лютий-березень 2023 року.

3. Довідку про отримання/неотримання ОСОБА_1 на посаді заступника начальника відділу розроблення та забезпечення програм підвищення кваліфікації Центру професійного розвитку публічних службовців (на правах Управління) Вищої школи публічного управління матеріальної допомоги на оздоровлення у 2023 році.

4. Довідку про отримання/неотримання ОСОБА_1 на посаді заступника начальника відділу розроблення та забезпечення програм підвищення кваліфікації Центру професійного розвитку публічних службовців (на правах Управління) Вищої школи публічного управління матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб у 2023 році.

5. Перелік наявних вакантних посад, які були у Вищій школі публічного управління станом на 01 січня 2023 року.

6. Перелік наявних вакантних посад, які були у Вищій школі публічного управління станом на 31 січня 2023 року.

7. Перелік наявних вакантних посад, які були у Вищій школі публічного управління станом на 31 березня 2023 року.

8. Інформацію щодо кількості осіб (з зазначенням П.І.Б.), які звільнились з Вищої школи публічного управління у період з 01 січня 2023 року по 31 січня 2023 року, із зазначенням з яких саме посад вони звільнилися.

9. Інформацію щодо кількості осіб (з зазначенням П.І.Б.), які звільнились з Вищої школи публічного управління у період з 01 лютого 2023 року по 28 лютого 2023 року, із зазначенням з яких саме посад вони звільнилися.

10. Інформацію щодо кількості осіб (з зазначенням П.І.Б.), які звільнились з Вищої школи публічного управління у період з 01 березня 2023 року по 31 березня 2023 року, із зазначенням з яких саме посад вони звільнилися.

11. Інформацію щодо кількості осіб (з зазначенням П.І.Б.), яких призначено до Вищої школи публічного управління у період з 01 січня 2023 року по 31 січня 2023 року, які до цього періоду не працювали у Вищій школі публічного управління, із зазначенням на які посади призначено цих осіб.

12. Інформацію щодо кількості осіб (з зазначенням П.І.Б.), яких призначено до Вищої школи публічного управління з 01 лютого 2023 року по 28 лютого 2023 року, які до цього періоду не працювали у Вищій школі публічного управління, із зазначенням на які посади призначено цих осіб.

13. Інформацію щодо кількості осіб (з зазначенням П.І.Б.), яких призначено до Вищої школи публічного управління з 01 березня 2023 року по 31 березня 2023 року, які до цього періоду не працювали у Вищій школі публічного управління, із зазначенням на які посади призначено цих осіб.

14. Інформацію щодо кількості осіб, яких призначено/перепризначено (переведено у Структуру та Штатний розпис Вищої школи публічного управління, який введено в дію наказом Вищої школи публічного управління від 30.12.2022 № 133-ОД/22 «Про введення в дію структури та штатних розписів Вищої школи публічного управління») до Вищої школи публічного управління у період з 01 січня 2023 року по 31 березня 2023 року, які до цього періоду не працювали у Вищій школі публічного управління, та на які посади призначено цих осіб.

15. Інформацію щодо кількості осіб, яких призначено/перепризначено (переведено у Структуру та Штатний розпис Вищої школи публічного управління, який введено в дію наказом Вищої школи публічного управління від 30.12.2022 № 133-ОД/22 «Про введення в дію структури та штатних розписів Вищої школи публічного управління») до Вищої школи публічного управління у період з 01 січня 2023 року по 31 березня 2023 року, які до цього періоду працювали у Вищій школі публічного управління менше 1 (одного) року, та на які посади призначено цих осіб.

Відповідно доч.1ст.84ЦПК Україниучасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказівсудом.Таке клопотанняповинно бутиподане встрок,зазначений участинах другійта третійстатті 83цього Кодексу.Якщо такеклопотання заявленоз пропускомвстановленого строку,суд залишаєйого беззадоволення,крім випадку,коли особа,яка йогоподає,обґрунтує неможливістьйого поданняу встановленийстрок зпричин,що незалежали віднеї. Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати, проте позивачемне зазначеновідповідні обставини, які можуть підтвердити ці докази, або аргументи, які вони може спростувати.

Згідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи та подану заяву, суд вважає, що подана заява про витребування доказів підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 187, 260, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним і скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 16.06.2023року о12год.00хв. в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області.

Заяву представника позивача про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати відВищої школипублічного управління(кодЄРДПОУ 31115684,03061,м.Київ,вул.М.Шепелева,3) довідку про розмір середнього заробітку ОСОБА_1 за грудень 2022 року-січень 2023 року з зазначенням кількості фактично відпрацьованих календарних днів.

Направити сторонам справи копію ухвали.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву відповідно до ч. 3 ст. 178 ЦПК України - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив відповідно.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`являти зустрічний позов.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reestr.court.gov.ua.

Суддя: Ю. В. Горбачова

Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111346724
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —367/2898/23

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні