Ухвала
від 06.06.2023 по справі 944/3613/23
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/3613/23

Провадження №2-н/944/483/23

УХВАЛА

06.06.2023 рокум.Яворів

Суддя Яворівського районного суду Львівської області Поворозник Д.Б., вивчивши матеріали цивільної справи за заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг,

встановив:

01 червня 2023 року Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» звернулося до суду з даною заявою про видачу судового наказу.

02 червня 2023 року від представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» надійшла заява про відкликання заяви про видачу судового наказу та повернення суми сплаченого судового збору.

Перевіривши матеріали справи, суддя приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 Цивільного процесуального кодексу України заявник має право відкликати заяву про видачу судового наказу до її розгляду судом.

Станом на 06 червня 2023 року заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг не розглянута.

Враховуючи, що представник заявника подав заяву про відкликання заяви про видачу судового наказу до її розгляду судом, то за правилами ч. 5 ст. 163 Цивільного процесуального кодексу України вказана заява підлягає поверненню.

Розглянувши клопотання про повернення сплаченого судового збору, суддя зазначає таке.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Відповідно до платіжного доручення 17 травня 2023 року Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» сплатило судовий збір в розмірі 268, 40 гривень.

Оскільки заявник відкликав заяву про видачу судового наказу до її розгляду судом і заява повернута заявнику, тому сплачений судовий збір підлягає поверненню Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Хімік».

Керуючись ч. 5 ст.163 чЦПК України, п.2 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір», суддя

ухвалив:

Заяву представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» про відкликання заяви про видачу судового наказу задовольнити.

Заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг повернути заявнику.

Повернути Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Хімік» судовий збір в сумі 268 гривень 40 копійок за платіжним дорученням від 17 травня 2023 року.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їй копії ухвали.

Суддя Д.Б. Поворозник

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111346818
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —944/3613/23

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні