Ухвала
від 06.06.2023 по справі 369/8335/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/8335/23

Провадження №1-кс/369/1858/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.06.2023 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської областi ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 2022111380000492 від 31.08.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Бучанської окружної прокуратури ОСОБА_5 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 2022111380000492 від 31.08.2022 року, про проведення обшуку офісних приміщень, за фактичним місцем розташування громадської організації "ГРОМАДСЬКИЙ ПРОМІНЬ МАЙБУТНЬОГО" код ЄДРПОУ 43122553, за адресою: АДРЕСА_1.

Подане клопотання мотивує тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області, в складі групи слідчих, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022111380000492 від 31.08.2022 за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

До слідчого управління ГУНП в Київській області надійшла інформація щодо заволодіння грошовими коштами шахрайським шляхом у великих розмірах, отриманими від іноземних благодійних організацій для відновлення зруйнованих приватних будинків, що зазнали пошкодження внаслідок бойових дій на території Бучанського району Київської області.

За отриманою інформацією у період з червня 2022 по лютий 2023 року ГО «Громадський промінь майбутнього» у особі ОСОБА_6 отримано грошові кошти у сумі 7 195 256 грн. від міжнародної неурядової організації «Arche NoVa» для реалізації соціальних проектів спрямованих на відновлення зруйнованих приватних будинків, що зазнали пошкодження внаслідок бойових дій.

ГО «Громадський промінь майбутнього» у особі директор ОСОБА_6 укладено договори на проведення будівельних робіт із наступними суб?єктами: ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ТОВ «Будгруп ЛІД» (код ЄДРПОУ 38497470), ПП «Док-к» (код ЄДРПОУ 32240305).

Також встановлено, що будівельні роботи проводять зі значними відхиленнями від початкового проекту, ОСОБА_6 , з метою особистого збагачення та введення в оману міжнародної неурядової організації «Arche NoVa», здійснює формальну реконструкцію та побудову будинків, які зазнали пошкодження внаслідок бойових дій та агресії рф, залучивши до виконання робіт пов`язаних із нею осіб, шляхом використання найманих працівників без відповідної спеціалізації, використання низькоякісних будівельних матеріалів та інших суттєвих відмінностей від проектів.

Під час проведення слідчих (розшукових) дій, а саме допиту свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та виконання доручення слідчого працівниками ВЗІСД ГУНІ в Київській області, було встановлено, що до вказаного злочину причетна ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка надає вказівки та здійснює координацію осіб, яких використовують в ланцюгу незаконної схеми заволодіння грошовими коштами міжнародної неурядової організації «Arche NoVa» на території Київської області.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, громадська організація "ГРОМАДСЬКИЙ ПРОМІНЬ МАЙБУТНЬОГО" (ГО "ГПМ") код ЄДРПОУ 43122553, зареєстрована за адресою: Київська обл., Бучанський р-н, село Горенка, вул. Івана Франка, будинок 158, однак фактично здійснює свою діяльність за адресою:АДРЕСА_1.

Слідчим зазначено, що відповідно до отриманих в ході проведення слідчих (розшукових) дій фактичних даних, існує достатньо підстав вважати, що за фактичним місцем розташування ГО "ГПМ", за адресою: Київська область, Бучанський район, село Горенка, вул. Садова, будинок 21, можуть знаходитися речі та документи, що мають значення для кримінального провадження, а саме: угоди, договори та інші документи, щодо отримання грошових коштів іноземних організацій на відновлення (будівництво) житлових об`єктів на території Бучанського району, бухгалтерські документи (звіти), товарно-транспортні накладні, чеки, квитанції та інші первинні бухгалтерські документи щодо використання грошових коштів громадською організацією, а також чорнових записів щодо вказаних коштів.

Відомості із державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1, відсутні.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що заявлене клопотання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

У відповідності з ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зі змісту п. 6 ч. 3 ст. 234 КПК України вбачається, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Враховуючи, що матеріали, додані до клопотання, не містять інформацію про власника офісних приміщень, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 та у яких слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку, слідчий суддя доходить переконання, що законні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку у означеному житлі відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. 233, 234-236 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 2022111380000492 від 31.08.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_13

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу111346860
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —369/8335/23

Ухвала від 06.06.2023

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні