Ухвала
від 05.06.2023 по справі 200/1438/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

05 червня 2023 року Справа №200/1438/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Куденкова К.О., розглянувши у порядку письмового провадження матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності і зобов`язання вчинити певні дії,

УСТАНОВИВ:

У квітні 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, в якому просить: - визнати протиправною бездіяльність щодо не нарахування та виплати грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки, як учаснику бойових дій за 2018, 2019, 2020 роки, виходячи з розміру грошового забезпечення на день звільнення; - зобов`язати виплатити грошову компенсацію за всі невикористані дні додаткової відпустки, як учаснику бойових дій за 2018, 2019, 2020 роки, виходячи з розміру грошового забезпечення на день звільнення.

Ухвалою суду від 7 квітня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду і відкрито провадження в адміністративній справі. Розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, витребувані докази.

Частиною 4 ст. 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами ч. 2, ч. 4 ст. 77 КАС України встановлено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Суб`єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі наведеного, суд вважає за необхідне витребувати письмові докази, які мають значення для повного та всебічного дослідження обставин у справі.

Також суд зазначає, що за приписами ст. 149 КАС України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Керуючись ст. ст. 9, 77, 80, 149, 248, 256, Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (vcs@dn.minjust.gov.ua) у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надати до Донецького окружного адміністративного суду належним чином засвідчені копії: інформацію/витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про державну реєстрацію смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) (або відповідні відомості щодо наявності/відсутності запису про державну реєстрацію смерті ОСОБА_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя К.О. Куденков

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111349186
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності і зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/1438/23

Ухвала від 22.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 22.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 07.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 07.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні