Ухвала
від 05.06.2023 по справі 640/21744/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про відмову у прийнятті адміністративної справи до провадження

05 червня 2023 року м. Київ № 640/21744/22

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., отримавши та перевіривши в місті Києві матеріали позовної заяви Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС України до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛОРЕЙ КОМПАНІ» про стягнення податкового боргу,

У С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Головне управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС України з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛОРЕЙ КОМПАНІ» про стягнення податкового боргу у розмірі 148 661,71 гривень

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.12.2022 відкрито провадження у справі.

На виконання положень п. 2 розділу ІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду" від 13 грудня 2022 року №2825-ІХ, дана справа надіслана до Київського окружного адміністративного суду за належністю.

31.05.2023 вказані матеріали адміністративного позову отримані Київським окружним адміністративним судом та протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена судді Панченко Н.Д.

Отримавши та перевіривши матеріали даної справи, суддею встановлено, що в матеріалах справи №640/21744/22 відсутня позовна заява з додатками.

Внутрішній опис справи №640/21744/22 містить відмітку в з/п №1 від 12.12.2022 - "Адміністративний позов".

Відсутність позовної заяви з додатками підтверджується також складеним актом ВДЗК Київського окружного адміністративного суду від 08.02.2023.

Суд звертає увагу, що наказом Державної судової адміністрації України від 20 серпня 2019 р. № 814 затверджено Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України (далі - Інструкція №814).

Відповідно до розділу 1 Інструкції №814 "Загальні положення" судова справа це позовні заяви, заяви, скарги, справи, матеріали кримінального провадження, подання та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду й можуть бути предметом судового розгляду, судові процесуальні документи, що виготовляються судом.

Відповідно до вимог пункту 1 розділу "VII. Формування і оформлення судових справ" документи судової справи (матеріали кримінального провадження) підшиваються у спеціальну обкладинку, виготовлену друкарським способом (Додаток 5), у такому порядку:

- аркуш (-і) внутрішнього опису документів;

- документи, що надійшли до суду на розгляд (заява; позовна заява; супровідний лист з обвинувальним актом, клопотанням, документ про сплату судового збору, тощо) разом із додатками та конвертом (у разі наявності);

- протокол автоматизованого розподілу судової справи;

- ухвала про залишення без руху / повернення заяви (у разі наявності);

- супровідний лист про надіслання копії ухвали про залишення заяви без руху / повернення заяви (у разі наявності);

- документи, що надійшли в порядку усунення недоліків (якщо позовну заяву було залишено без руху і недоліки щодо форми чи змісту позовної заяви позивачем усунуто), разом з конвертом (у разі наявності);

- ухвала (про відкриття / порушення провадження у справі; про призначення підготовчого судового засідання);

- протокол чи журнал (підготовчого) судового засідання;

- ухвала за результатами (підготовчого) судового засідання;

- копії повідомлень та інших листів, надісланих відповідно до ухвали за результатами (підготовчого) судового засідання, розписки про їх отримання;

- документи, що надійшли до суду на виконання ухвали за результатами (підготовчого) судового засідання, документи і клопотання, що надійшли з ініціативи учасників судового провадження та мають значення для провадження, судові рішення за результатами розгляду цих документів;

- інші документи, що були отримані під час розгляду справи;

- протокол (журнал) судового засідання;

- вступна та резолютивна частини судового рішення (за наявності);

- судове рішення;

- документи апеляційного провадження (підшиваються до справи відповідно до порядку формування судової справи, визначеного цією Інструкцією, - у хронологічному порядку відповідно до часу надходження документа до суду або створення документа судом);

- інші документи у хронологічному порядку.

У разі збереження записів судових засідань на оптичних дисках, такі носії інформації із технічним записом судового засідання вкладаються в конверт, який вклеюється на внутрішньому боці обкладинки в кінці відповідного тому справи.

У внутрішньому описі судової справи, в хронологічному порядку, вказується наявність технічного носія у справі, а в примітках зазначається його фактичне місцезнаходження: "у конверті в кінці тому".

Внутрішній опис судової справи (додаток 6) як засіб фіксування наявності документів та розміщення їх у справі здійснюється на внутрішньому боці обкладинки і може бути продовжений на окремих аркушах, які з цією метою підшиваються до справи першими, та включає порядковий номер, дату, коротку назву документа (без скорочень), номер аркушів справи, примітки. Документи, зазначені в додатку до позовної заяви, апеляційної (касаційної) скарги або в іншому супровідному документі, в описі не перелічуються, але обов`язково зазначається про їх наявність згідно з переліком у додатку.

Опис підписує працівник апарату суду (із зазначенням посади, прізвища, ініціалів та дати), який оформлює справу. У справах, де вже є внутрішній опис, при приєднанні нових документів опис та його нумерація продовжуються. До внутрішнього опису кожного тому справи окремо складається підсумковий запис, у якому наводяться цифрами та літерами кількість документів, що включені до опису, та кількість аркушів внутрішнього опису.

Згідно положень розділу "IХ. Направлення судових справ за межі суду" при направленні за межі суду справа повинна містити документи, пронумеровані та підшиті в порядку, вказаному в описі. Забороняється направлення за межі суду справ з наявністю неповного опису справи та непідшитих документів, крім випадків, коли вона є речовим доказом. Використання будь-якого механічного способу скріплення документів, окрім їх підшивання до справи, не допускається.

При поверненні справи до суду перевіряється наявність документів та їх відповідність опису. У випадку виявлення факту відсутності, пошкодження, заміни документів або перепідшивання справи працівники канцелярії складають про це акт (додаток 1) у двох примірниках та доповідають керівнику апарату суду. Один примірник вказаного акта підшивається до справи, другий надсилається до органу, від якого надійшла справа.

Відповідно, вказана Інструкція № 814 передбачає в собі вимоги щодо роботи із документами, які надходять до суду та перебувають у провадженні судді, зокрема, щодо оформлення останніх у обкладинку, дотримання належного порядку підшивання документів та засвідчення внутрішнім описом відповідність останніх справі.

Також, за даною Інструкцією № 814 забороняється направлення за межі суду справ з наявністю неповного опису справи та непідшитих документів. Використання будь-якого механічного способу скріплення документів, окрім їх підшивання до справи, не допускається.

Враховуючи зазначене, суд відмічає, що передані до Київського окружного адміністративного суду матеріали адміністративної справи №640/21336/22 не містять позовної заяви з додатками, наслідком чого є передчасність надіслання справи до Київського окружного адміністративного суду.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 241 КАС України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Слід додати, що відповідно до вимог ч. 2 ст. 30 КАС України лише справа, передана в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Наведене виключає можливість прийняття справи до провадження, у разі недотримання порядку передачі справи.

Виходячи з викладеного, суд вважає за необхідне відмовити у прийнятті даних матеріалів справи №640/21744/22 та повернення останніх до Окружного адміністративного суду м. Києва з наведених вище підстав.

Керуючись положеннями статей 30, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Повернути адміністративну справу №640/21744/22 до Окружного адміністративного суду м. Києва для належного оформлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111350225
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —640/21744/22

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 13.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні