Ухвала
від 06.06.2023 по справі 537/2113/23
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кс/537/361/2023

Справа № 537/2113/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.06.2023 слідчий суддя Крюківського районного суду міста Кременчука Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Кременчука клопотання слідчого СВ ВП №1 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

установив:

Слідчий СВ ВП №1 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , звернулась до слідчого судді з клопотанням у встановленому законом порядку погодженим з прокурором Кременчуцької окружної прокуратури про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналу медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_2 ) з можливістю її вилучення.

На обґрунтування вказаного вище клопотання зазначено, що СВ ВП №1 Кременчуцького РУП ГУ НП у Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12023170530000219 від 28.03.2022 про те, що 25.03.2023 близько 19:00 год. невідома особа, перебуваючи на 1-му поверсі 2-го підїзду буд. АДРЕСА_2 , на грунті раптово виниклих неприязних відносин, нанесла тілесні ушкодження гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . В ході досудового розслідування потерпілий ОСОБА_4 повідомив, що 25.03.2023 у вечірній час каретою швидкої допомоги був доставлений до КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та госпіталізований. Після обстеження був поставлений діагноз: множинні переломи ребер справа (4-9). Рубана рана надбрівної ділянки зліва. ЗЧМТ. Струс головного мозку від 25.03.2023, атеросклеротичний кардіосклероз. Таким чином, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що потерпілий в результаті вказаного інциденту проходив лікування в КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги те, що досудовим слідством для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, забезпечення проведення судового медичного експертного дослідження, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналу медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_2 ), та те, що досудовим розслідуванням іншими способами отримати вищезазначені документи не представляється можливим, ініціатор клопотання звернулась до слідчого судді.

Ініціатор клопотання в судове засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, подала письмову заяву про розгляд клопотання за її відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у володінні якого знаходяться необхідні слідству документи, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання з його розгляду не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, не заперечує проти задоволення клопотання.

За викладених підстав, згідно з нормами ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається за його відсутності.

В п.п. 8 п. 2.5. Узагальнення судової практики щодо розгляду слідчим суддею клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження від 2014 року Вищий Спеціалізований Суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ дав роз`яснення, що КПК не містить конкретної вказівки слідчому судді на те, яким чином необхідно діяти в разі неявки на розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів сторони кримінального провадження, якою таке клопотання було подане, враховуючи, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, клопотання цієї категорії розглядається за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання. В такому випадку слідчим суддям необхідно керуватись ч. 5 ст. 163 КПК України, відповідно до якої слідчий суддя вправі постановити ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що мають місце обставини, передбачені п.п.1, 2, 3, ч. 5 ст. 163 КПК України.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Вивчивши клопотання та представлені в суд матеріали подані в його обґрунтування, слідчий суддя дійшов таких висновків.

Слідчим суддею достовірно встановлено, що СВ ВП №1 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12023170530000219 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається, що 28.03.2023 за заявою ОСОБА_4 внесено відомості такого змісту: «25.03.2023 близько 19:00 год. невідома особа, перебуваючи на 1-му поверсі 2-го під`їзду буд. АДРЕСА_2 , на грунті раптово виниклих неприязних відносин, нанесла тілесні ушкодження гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

На час розгляду клопотання, письмову підозру у вчиненні кримінального правопорушення за описаним вище фактом будь-якій визначеній фізичній особі не вручено.

З матеріалів поданих в обґрунтування клопотання вбачається, що потерпілий ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 25.03.2023 по 07.04.2023 знаходився на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до листа судово-медичного експерта ОСОБА_5 № 156 від 18.04.2023 встановлено, що для проведення судомо-медичної експертизи необхідно надати до експертної установи медичну карту стаціонарного хворого хірургічного відділення КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 .

Згідно положень ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В силу ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ять цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що вказані слідчим в клопотанні документи перебувають у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Кременчуцькоїміської радиКременчуцького районуПолтавської області, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подано клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, при цьому доведеною є можливість використання витребуваних відомостей як доказів у кримінальному провадженні та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, одночасно належним чином доведено необхідність вилучення вказаних в клопотанні документів, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є законним, обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 159, 160, 163, 164, 376 КПК України, слідчий суддя

постановив:

Клопотання слідчого СВ ВП №1 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати групі слідчих СВ ВП №1 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 тимчасовий доступ до медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що перебуває у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення оригіналу.

Відповідальних за забезпечення тимчасового доступу попередити про те, що в разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала діє до 06.08.2023

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу111360765
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —537/2113/23

Ухвала від 06.06.2023

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні