Ухвала
від 30.05.2023 по справі 127/14944/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/14944/23

Провадження №1-кс/127/5855/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2023 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 ВРУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області з клопотанням, яке погоджено прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що у провадженні слідчого відділення Відділення поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області перебувають матеріали даного кримінального провадження, відомості про яке, внесено за заявою директора Комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (далі - ІНФОРМАЦІЯ_1 ), про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , шляхом неналежного виконання своїх службових обов`язків, під час надання Центром платних послуг пов`язаних з проведення лабораторних досліджень, невірно визначили та не перевірили правильність проведення досліджень, в результаті чого, занизили вартість наданих послуг, в результаті чого спричинили матеріальні збитки Центру.

У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2021-2022 років, між ІНФОРМАЦІЯ_3 укладено ряд договорів про надання послуг цитологічного обстеження, дослідження зразків. На виконання умов даних договорів, згідно Звітів про фактично проведенні обстеження, ІНФОРМАЦІЯ_2 , протягом 2021-2022 років, на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_4 , здійснено 1223 досліджень різної специфікації та різної вартості.

З метою здійснення повного та неупередженого досудового розслідування та вивчення і перевірки достовірності відомостей викладених у Звітах про фактично проведенні обстеження, виникла необхідність в отриманні документів, які перебувають у власності ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), зокрема: направлення на проведення цитологічних досліджень за період з 01.01.2021 по 31.12.2022; журнали реєстрації направлень на проведення цитологічних досліджень за період з 01.01.2021 по 31.12.2022; документи, що підтверджують оплату замовниками послуг на проведення цитологічних досліджень за 2021 та 2022 роки; договори про надання послуг цитологічних обстежень, дослідження зразків за 2021 та 2022 роки.

Вказані документи мають виключно важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, оскільки відомості, що містяться в даних документах, будуть використані як докази можливого кримінального правопорушення та без вказаних документів неможливо іншими способом довести обставини невідповідності специфікації фактично проведених цитологічних досліджень та специфікації, що відображена у Звітах цитологічної лабораторії Центру, а тому є необхідність у вилученні (виїмці) належним чином завірених копій даних документів.

Беручи доуваги вищезазначене,з метою з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження виникла необхідність у одержанні від ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), документів, які мають виключно важливе значення для проведення досудового розслідування, зокрема для проведення відповідних судових експертиз.

Зважаючи на вищевикладене, а також, що отримання запитуваних речей, може допомогти в розкритті вказаного кримінального правопорушення, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей, тому слідчий звернувся з даним клопотанням до суду.

В судове засідання слідчий не з`явився, однак надав до суду заяву, в якій просить дане клопотання розглянути без його участі. Вищевказане клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_4 до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя находить, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав..

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Крім того, під час розгляду клопотання знайшов своє підтвердження факт того, що документи, про вилучення яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю належать до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Судом встановлено, що документи про доступ до яких надійшло клопотання, перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_4 та містять лікарську таємницю.

Отже, враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що речі, про доступ до яких клопоче останній, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст. 107, 159, 160, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати старшому слідчому СВ відділення поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 та слідчим, які входять у групу слідчих у кримінальному провадженні №42023020000000098 від 03.03.2023 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення (виїмка) належним чином завірених копій наступних документів, а саме:

-договори з Комунальним некомерційним підприємством " ІНФОРМАЦІЯ_1 " про надання послуг цитологічних обстежень, дослідження зразків за 2021 та 2022 роки;

-направлення на проведення цитологічних досліджень за період з 01.01.2021 по 31.12.2022;

-журнали реєстрації направлень на проведення цитологічних досліджень за 2021 та 2022 роки;

документи, що підтверджують оплату документів ІНФОРМАЦІЯ_4 , послуг на проведення цитологічних досліджень за 2021 та 2022 роки.

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня постановлення ухвали, за виключенням ухвал, постановлених на виконання вимог частини другої статті 562 цього Кодексу.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу111366453
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/14944/23

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні