Ухвала
від 06.06.2023 по справі б24/135/02
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

06.06.2023м. ДніпроСправа № Б24/135/02

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

за заявою Трудового колективу КМП "Медтехніка" в особі Войтун Марини Іванівни, м. Кривий Ріг

до боржника Криворізького міського підприємства "Медтехніка",50007, м.Кривий Ріг,вул. Вільгема Піка, 24 (ЄДРПОУ 19317352)

про визнання банкрутом

Представники:

від кредиторів представники не з`явились

від боржника ліквідатор Ракіна А.А. посв. № 729 від 29.04.13р.

від Південного міжрегіонального управління МЮ (м. Одеса) представник Шевченко В.А. витяг з ЄДР

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 21.02.2023р. клопотання ліквідатора № 02-02/17 від 16.02.23р. про продовження строку ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноважень ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 3 місяці - задоволено. Продовжено строк ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноваження ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 3 місяці. Зобов`язано ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати до суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою господарського суду від 03.05.2023р. призначено судове засідання на 06.06.2023р. о 10:00год. Продовжено строк ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноваження ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. до дати судового засідання 06.06.2023р. Зобов`язано ліквідатора надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням. Господарський суд зазначає, що сторони мають право направляти всі звернення до господарського суду засобами електронного зв`язку.

05.06.23р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання № 02-02/35 від 04.06.23р. про продовження строку ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноважень ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 4 місяці. Судом клопотання прийнято до розгляду.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 06.06.2023р. клопотання ліквідатора № 02-02/35 від 04.06.23р. про продовження строку ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноважень ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 4 місяці, господарським судом встановлено наступне.

В обґрунтування поданого клопотання ліквідатор зазначив наступне, що у реєстрі відомостей про земельну ділянку не виключені відомості про земельну ділянку КМП «Медтехніка» і зазначала причини не виключення: Криворізька міська рада своїм рішенням запропонувала ліквідатору надати до міської ради нотаріально оформлену заяву для внесення змін у відомості за кадастровим номером, якій обліковується за КМП «Медтехніка», виготовивши попередньо схему поділу, та надала перелік додаткових документів, які необхідно надати до Криворізької міської ради для повторного розгляду цього питання на чергової сесії ради.

У зв`язку з тим, що тимчасово була припинена робота Державних реєстрів в Україні у зв`язку з введенням воєнного стану, та роботу нотаріальних установ, виникла затримка у виготовленні таких нотаріально посвідчених документів. В той же час ліквідатор замовила на вимогу міської ради виготовлення технічної документації (схему поділу) щодо перерозподілу земельної ділянки для виключення КМП «Медтехніка» з Єдиного Державного реєстру нерухомого майна.

24.10.2022 року арбітражним керуючим вдруге подані документи відповідно до переліку.

На даний час ліквідатор отримала від Криворізької міської ради повідомлення про надання Криворізькою міською радою згоди на поділ раніше сформованих земельних ділянок комунальної власності на розробку технічної документації з землеустрою щодо їх поділу.

Після надання зазначеної технічної документації до Криворізької міської ради будуть підстави для виключення відомостей з Єдиного Державного реєстру нерухомого майна щодо земельної ділянки, яка обліковується у Державному реєстрі за КМП «Медтехніка».

Саме з вищезазначених причин не виключено рішенням Криворізької міської ради відомості про земельну ділянку, яка обліковується за КМП «Медтехніка».

На виконання рішення Криворізької міської ради замовлено виготовлення такої технічної документації, та після завершення виготовлення, вона буде подана на розгляд міської ради з повторною заявою про виключення з Державного реєстру відомостей про земельну ділянку, яка обліковується за КМП «Медтехніка».

Крім того, з 02.02.2023 року у зв`язку з дією воєнного стану на території України знов припинено роботу нотаріусами з державними реєстрами нерухомого майна, що є перешкодою для виключення відомостей з державного реєстру про земельну ділянку КМП «Медтехніка».

Таким чином, на даний час є неможливим завершити ліквідаційну процедуру КМП «Медтехніка», та є необхідність з поважних обставин клопотати перед судом щодо продовження ліквідаційної процедури строком на 4 місяця (з врахуванням строку для завершення виготовлення технічної документації, та розглядом міської радою повторної заяви ліквідатора).

Після отримання "відповідного рішення від Криворізької міської ради, та у разі відкриття державних реєстрів, арбітражний керуючий буде мати змогу виключити з Єдиного державного реєстру нерухомого майна відомості про земельну ділянку, яка обліковується за КМП «Медтехніка» на даний час.

Скликання зборів комітету кредиторів для затвердження звіту ліквідатора за підсумками ліквідаційної процедури без завершення цього питання є передчасним у зв`язку з тим, що на останньому засіданні комітету кредиторів КМП «Медтехніка», протокол якого надавався раніше до суду, комітетом кредиторів було вирішено про його скликання після завершення усіх необхідних заходів, у тому числі виключення з реєстру відомостей про земельну ділянку.

Також, ліквідатор ще раніше узгодила с комітетом кредиторів, що своєю заявою відмовляється від отримання нарахованої відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства щомісячної основної винагороди у зв`язку з відсутністю у банкрута коштів, та закриттям ліквідаційного рахунку, та не буде заявляти вимоги до кредиторів. А тому, тривалість ліквідаційної процедури ні яким чином не впливає на фінансовий стан кредиторів та банкрута.

Отже, на даний час є об`єктивні підстави для звернення арбітражного керуючого - ліквідатора КМП «Медтехніка» до господарського суду Дніпропетровської області у межах справи про банкрутство щодо продовження процедури ліквідації та повноважень ліквідатора з поважних обставин, про які зазначено вище про що ліквідатор повідомив кредиторів, а тому ліквідатор просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноваження ліквідатора на 4 місяці.

Присутній в судовому засіданні представник Південно-Східного міжрегіонального управління МЮ (м. Дніпро) не заперечував проти продовження строку ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка".

Відповідно до ч.2 ст.119 ГПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, для повного та всебічного розгляду справи, господарський суд вирішив клопотання ліквідатора № 02-02/35 від 04.06.23р. про продовження строку ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноважень ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 4 місяці - задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноваження ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 4 місяці.

Керуючись ст.ст. 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора № 02-02/35 від 04.06.23р. про продовження строку ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноважень ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 4 місяці - задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури КМП "Медтехніка" та повноваження ліквідатора КМП "Медтехніка" арбітражного керуючого Ракіної А.А. на 4 місяці.

Зобов`язати ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати до суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Ухвала підписана - 07.06.2023р.

Копію ухвали надіслати кредиторам, ліквідатору.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111367512
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —б24/135/02

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 06.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 03.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 09.02.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 15.11.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні