Ухвала
від 23.05.2023 по справі 461/6526/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/6526/17

Провадження № 2-а/461/1/23

УХВАЛА

23.05.2023 року м.Львів

Суддя Галицького районного суду м.Львова Радченко В.Є. вивчивши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Львівської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправною та скасування постанови,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Галицького районного суду м.Львова перебуває адміністративний позов ОСОБА_1 до Львівської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправною та скасування постанови.

Вивчивши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку, що таку слід залишити без руху, виходячи із наступного.

Відповідно дост.106КАС України,в редакціїстаном надень зверненняз данимпозовом у позовній заяві зазначаються:

1) найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява;

2) ім`я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо такі є;

3) ім`я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі;

4) зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п`ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів;

5) у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків тощо;

6) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

У позовній заяві ОСОБА_1 відсутні:

-перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Відповідно до ч.2 ст.106 КАС України в редакції станом на день звернення з даним позовом, передбачено, що на підтвердженняобставин, якимиобґрунтовуються позовні вимоги, позивачнадає докази, ав разінеможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, іззазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Як вбачається з матеріалів справи позивач не надав суду доказів, якими обґрунтовує свої позовні вимоги до Львівської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправною та скасування постанови.

Відповідно до ст. 108 КАС України в редакції станом на день звернення з даним позовом, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановленихстаттею 106цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Згідно ст.169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статями 160,161 цього Кодексу (в редакції на час постановлення цієї ухвали), протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Відповідно дочастин тринадцятої-чотирнадцятої статті171КАС України(в редакції на час постановлення цієї ухвали) суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

За таких обставин, дану позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу 10-тиденний строк для усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст. 169КАС України, суд, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Львівської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправною та скасування постанови, залишити без руху.

Надати позивачу 5-ти денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме:

Надати суду:

-перелік документів та інших матеріалів, що додаються до позовної заяви.

-докази, якими обґрунтовує свої позовні вимоги до Львівської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправною та скасування постанови.

У випадку невиконання даної ухвали про залишення заяви без руху, позовна заява буде повернута позивачу.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя В.Є.Радченко

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111374658
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —461/6526/17

Ухвала від 14.06.2023

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 23.05.2023

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 13.02.2018

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні