Вирок
від 06.06.2023 по справі 947/7886/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/7886/22

Провадження № 1-кп/947/493/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.06.2023 року Київський районний суд міста Одеси у складі:

Головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4 ,

розглянувши в залі суду у відкритому судовому засіданні в м. Одесі кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022163480000031 від 17.01.2022 року відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.м.т. Іванівка, Іванівського району, Одеської області, громадянина України, українця, із середньою освітою, офіційно не працевлаштованого, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

-29.10.2015 Іванівським районним судом Одеської області за ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 185, ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 185, ч.1 ст. 162, ст. 70 КК України до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки;

-11.09.2020 Приморським районним судом м. Одеси за ч.2 ст. 185 КК України до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік 5 місяців;

- 29.09.2022 року Приморським районним судом м. Одеси за ч.2 ст. 185 КК України до 2 років позбавлення волі,

обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.360, ч.2 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Так, ОСОБА_5 , реалізуючи свій єдиний злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, визначив об`єктом свого злочинного посягання розподільчі мідні кабелі зв`язку які належать ТОВ «Інфомір» та знаходяться у під`їздах будинків, розташованих на території Київського району міста Одеси, та у період часу з 11 грудня 2021 року по 20 січень 2022 року включно систематично із застосуванням металевого секатору, заздалегідь підготовленого для вчинення кримінального правопорушення, відрізав фрагменти розподільчого мідного кабелю зв`язку, пошкоджуючи тим самим телекомунікаційну мережу ТОВ «Інфомір», після чого переносив шматки кабелю до безлюдних місць, де обпалював їх з метою подальшого збуту кольорового металобрухту та збував невстановленим особам, розпоряджаючись тим самим викраденим майном на власний розсуд.

Так, ввечері 11 грудня 2021 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , маючи протиправний умисел спрямований на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг Інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку провідного мовлення ТОВ «Інфомір» ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 7 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Також, ввечері 11 грудня 2021 року, більш точний час встановити не виявилося можливим, ОСОБА_5 знаходився біля будинку №3, розташованого по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, де у під`їзді №1 вказаного будинку помітив лінію між міського зв`язку ТОВ «Інфомір».

В цей час у останнього виник злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг Інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинку №3, розташованого по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та в інших будинках Київського району міста Одеси.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 ввечері 11 грудня 2021 року, більш точний час не виявилося можливим, увійшов до під`їзду №1, будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 умисно за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 100 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши таким чином шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 100 метрів, вартістю 6 гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 660 гривень 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якої є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 660 грн.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України, за кваліфікуючими ознаками таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Далі, ввечері 15 грудня 2021 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №3, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №3, будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку провідного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 5 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Також, продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 15 грудня 2021 року, більш точний час встановити не виявилося можливим, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №3, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №3, будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю для надання послуг Інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 80 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши таким чином шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 80 метрів, вартістю 6 гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 528 гривень 00 копійок який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 матеріальну шкоду на загальну суму 528 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжці), вчинене повторно.

Крім того, ввечері 21 грудня 2021 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №2, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №2, будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір» ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 8 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Далі, продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 21 грудня 2021 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №2, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №2, будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 100 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши таким чином шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 100 метрів, вартістю6гривень60копійок за 1 метр, загальною вартістю 660 гривень 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 матеріальну шкоду на загальну суму 660 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Далі, ввечері 28 грудня 2021 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізацію свого протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №3, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №3, будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 4 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Також, продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 28 грудня 2021 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №3, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №3, будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 95 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 95 метрів, вартістю 6 гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 627 гривень 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 627 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Також, ввечері 01 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №2, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №2, будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 5 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Далі, продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 01 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №2, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №2, будинку №7 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 80 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши таким чином шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 80 метрів, вартістю 6 гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 528 гривень 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 528 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Також, ввечері 06 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, у якому на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 11 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Далі, продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 06 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №3 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 100 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 100 метрів, вартістю 6 гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 660 гривень 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 660 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_7 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Також, ввечері 09 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 ,продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №3, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №3, будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір» ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку6 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Далі, продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 09 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №3, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №3, будинку №5 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 70 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши таким чином шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 70 метрів, вартістю6гривень60копійок за 1 метр, загальною вартістю 462 гривні 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 462 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_7 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Далі, ввечері 12 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 ,продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку7 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 12 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 70 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши фрагментом кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 70 метрів, вартістю6гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 462 гривні 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 462 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Також, ввечері 15 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №2, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №2, будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку 5 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 15 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №2, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №2, будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 85 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 85 метрів, вартістю 6гривень 60копійок за 1 метр, загальною вартістю 561 гривна 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 залишив місце скоєння кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 561 грн. 00 коп.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Далі, ввечері 20 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 ,продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу, спрямованого на умисне пошкодження провідних кабельних ліній міжміського зв`язку ТОВ «Інфомір», розташованих у будинках Київського району міста Одеси та призначених для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на умисне пошкодження кабельних ліній міжміського зв`язку проводного мовлення ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 , користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, а саме, що пошкодження кабельних ліній призведе до серйозних порушень роботи зазначеного виду електрозв`язку та спричинить припинення надання телекомунікаційних послуг абонентам ТОВ «Інфомір», умисно за допомогою металевого секатору, підготовленого заздалегідь, перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472), пошкодивши таким чином телекомунікаційну мережу, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг зв`язку3 абонентам.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 360 КК України, за кваліфікуючими ознаками умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

Продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна,а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір» та знаходиться у будинках Київського району міста Одеси, ОСОБА_5 ввечері 20 січня 2022 року, більш точний час не встановлено, озброївшись металевим секатором, прибув до будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі та увійшов до під`їзду №1, де на першому поверсі знаходиться спеціальний щит з кабелем зв`язку у середині.

Перебуваючи у під`їзді №1, будинку №11 по проспекту Академіка Глушка у місті Одесі, реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю для надання послуг інтернет зв`язку громадянам, який належить ТОВ «Інфомір», користуючись тим, що двері щита не замкнені і доступ до кабельних ліній вільний, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та не зможе завадити реалізації його злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно ОСОБА_5 за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя для вчинення кримінального правопорушення - металевого секатора перерізав кабель структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E), який належить ТОВ «Інфомір» (ЄДРПОУ 35406472) спочатку в одному місці, після чого застосовуючи фізичну силу, витягнув шматок кабелю довжиною 85 метрів зі щита назовні та перерізав кабель в іншому місці.

Заволодівши шматком кабелю КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 85 метрів, вартістю 6 гривень 60 копійок за 1 метр, загальною вартістю 561 гривна 00 копійок, який належить ТОВ «Інфомір», ОСОБА_5 помістив його у поліетиленовий пакет, після чого залишив місце скоєння кримінального правопорушення, отримавши можливість розпорядитися викраденим майном на власний розсуд.

В результаті чого, ОСОБА_5 завдав ТОВ «ІНФОМІР», представником якого є ОСОБА_6 , матеріальну шкоду на загальну суму 561 грн. 00 коп.

Однак, того ж вечора неподалік від місця скоєння кримінального правопорушення, а саме біля будинку №5 по вулиці Академіка Глушка у місті Одесі ОСОБА_5 був затриманий співробітниками Управління поліції охорони в Одеській області з викраденим майном та знаряддям скоєння злочину.

Таким чином своїми умисними діями, обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

В загальному ОСОБА_5 у період часу з 11.12.2021 по 20.01.2022 включно викрадено майна, яке належить ТОВ «Інфомір», а саме кабелю структурованих мереж КВПК (100) 4х2х0,46 (U/UTPcet/5E) довжиною 780 метрів вартістю 5148 гривень, чим спричинено матеріальну шкоду товариству на вказану суму грошових коштів.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 360, ч.2 ст. 185 КК України, визнав повністю, та пояснив, що він дійсно вчинив інкриміновані йому злочини при обставинах викладених в обвинувальному акті, і вони повністю відповідають фактичним обставинам скоєного ним злочинів, фактичні обставини справи не оспорював та підтвердив вищеописані та встановлені судом обставини справи, а саме: а саме: дати, час, місця вчинення кримінальних правопорушень, правову кваліфікацію своїх діянь. У скоєному щиро кається, злочини вчинив у зв`язку з тяжким матеріальним становищем, та просив суворо його не карати.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_5 повністю визнав свою вину у вчиненні ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 360, ч.2 ст. 185 КК України, та у відповідності до ч. 3 ст. 349 КПК України за згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин, які ніким з учасників не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений ОСОБА_5 та інші учасники правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності їх позицій немає,роз`яснивши, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити фактичні обставини справи в апеляційному порядку, суд користуючись правом, наданим ч. 3 ст. 349 КПК Україниі відсутністю заперечень учасників судового провадження, вважає достатнім обмежитись допитом обвинуваченого ОСОБА_5 та дослідженням цивільного позову, матеріалів характеризуючи його особу.

Зазначене повністю узгоджується з вимогами п.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, розділу ІІІ Рекомендації № 6 R (87) 18 Комітету міністрів Ради Європи «Відносно спрощеного кримінального правосуддя» та практики Європейського Суду з прав людини щодо їх застосування, згідно яким суд повинен забезпечити належну реалізацію права на справедливий суд під час розгляду кримінальних проваджень шляхом спрощеного і скороченого розгляду.

Судовий розгляд проведено в межах висунутого обвинувачення відповідно до ч. 1 ст. 337 КПК України.

Таким чином, суд, приходить до висновку, що вина ОСОБА_5 у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, знайшла своє підтвердження і кваліфікує його дії наступним чином.

за ч.1 ст. 360 КК України за кваліфікуючими ознаками - умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг.

за ч.2 ст.185 КК України за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Відповідно допостанови ПленумуВерховного СудуУкраїни від24.10.2003року №7 «Про практику призначення судами кримінального покарання» суд призначаючи покарання, у кожному конкретному випадку зобов`язаний врахувати ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного та обставини справи, що пом`якшують і обтяжують покарання, необхідні і достатні для її виправлення та попередження нових злочинів.

Відповідно до ч.4ст. 70 КК України, за правилами, передбаченими в частинах першій - третій цієї статті, призначається покарання, якщо після постановлення вироку в справі буде встановлено, що засуджений винен ще і в іншому злочині, вчиненому ним до постановлення попереднього вироку.

Як встановлено судом, ОСОБА_5 засуджено вироком Приморського районного суду міста Одеси від 29.09.2022 року за ч.2 ст. 185 КК України до 2 років позбавлення волі.

Тому, з огляду на те, що ОСОБА_5 вчинив інкриміновані йому кримінальні правопорушення, 11.12.2021, 15.12.2021 р., 21.12.2021 р., 28.12.2021 р., 01.01.2022 р., 06.01.2022 р. 09.01.2022 р., 12.01.2022 р., 15.01.2022 р., 20.01.2022 р., тобто до постановлення у відношенні нього попереднього вироку, тому остаточне йому покарання має бути призначено на підставі ч. 4 ст. 70 КК України.

Обставинами,що пом`якшуютьпокарання обвинуваченого ОСОБА_5 згідно ст. 66 КК України, суд визнає визнання вини, щире каяття у скоєному.

Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_5 згідно ст. 67 КК України, судом не встановлені.

З огляду на вищенаведене, враховуючи сукупність вищезазначених обставин, характер, обставини та тяжкість вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого ОСОБА_5 , яка наоблікуу психіатратанаркологане значиться, має постійне місце проживання, не працює, стабільного джерела доходу не має, раніше судимий, покарання не відбув, що свідчить про те, що належних висновків він для себе не зробив та на шлях виправлення не став, враховуючи обставини які пом`якшують покарання обвинуваченого, а саме: визнання вини,щире каяття у скоєному, та керуючись принципом справедливості та індивідуалізації призначення покарання, суд вважає, що виправлення ОСОБА_5 та його перевиховання можливе лише в умовах ізоляції від суспільства, і йому слід призначити покарання у вигляді позбавленням волі, яке буде необхідне й достатнє для його виправлення та попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

Крім того, призначення покарання ОСОБА_5 без застосування вимог ст.69,75 КК України, буде відповідати принципу необхідності і достатності для виправлення обвинуваченого і є дотриманням судом принципів «рівних можливостей» та «справедливого судового розгляду», встановлених ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та не суперечить практиці Європейського Суду з прав людини та нормам кримінального законодавства України.

Відповідно до ст. 124 КПК Українипроцесуальні витрати по справі відсутні.

Питання щодо вирішення речових доказів вирішити в порядку ст. 100 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 349, 369, 370, 371, 373, 374, 392, 393, 395 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Визнати ОСОБА_5 винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 360, ч.2 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання:

- за ч.1 ст. 360 КК України у вигляді обмеження волі строком на 2 (два) роки;

- за ч.2 ст. 185 КК України у вигляді позбавлення волі строком на 2 (два) роки 1 (один) місяць;

На підставіч.1ст.70КК Україниза сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно визначити ОСОБА_5 покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 (два) роки 1 (один) місяць.

Відповідно до ч. 4ст. 70 КК України,за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання призначеного за вироком Приморського районного суду міста Одеси від 29.09.2022 року, більш суворим покаранням призначеним цим вироком, остаточно призначити ОСОБА_5 покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 (два) роки 1 (один) місяць;

Строк відбуттяпокарання ОСОБА_5 за цим вироком, рахувати з 06.06.2023 року.

На підставі ст. 72 КК України в строк відбуття покарання призначеного за сукупністю кримінальних правопорушень, зарахувати ОСОБА_5 часткове відбуте покарання за попереднім вироком Приморського районного суду міста Одеси від 29.09.2022 року, а саме: час його утримання під вартою з 08.08.2022 року по 06.06.2023 року.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_5 в межах кримінального провадження №№12022163480000031 від 17.01.2022 року, не обирався.

Вирок може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Київський районний суд м. Одеси протягом 30 діб з дня його проголошення. Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копія вироку негайно після проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111376027
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —947/7886/22

Вирок від 06.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 06.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Постанова від 21.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Постанова від 12.09.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Постанова від 15.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні