Ухвала
від 02.06.2023 по справі 690/286/23
ВАТУТІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 690/286/23

Провадження № 2/690/121/23

УХВАЛА

про відкриття провадження в цивільній справі

02 червня 2023 року м. Ватутіне

Суддя Ватутінського міського суду Черкаської області Линдюк В.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1 ) до Ватутінської державної нотаріальної контори (адреса місцезнаходження: вул. Зоряна, 18 б, м. Ватутіне Звенигородського району Черкаської області) про визнання незаконною відмови у видачі постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії стосовно видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Ватутінського міського суду Черкаської області з цивільним позовом за змістом якого просить визнати незаконною відмову Ватутінської державної нотаріальної контори у видачі йому постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії стосовно видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

Відповідно до змісту позовних вимог предметом позову є оскарження дій та рішень нотаріуса під час оформлення права власності на спадкове майно за заповітом, з підстав, передбачених ст.ст. 5, 34, 49, 66, 68 Закону України «Про нотаріат».

Вказана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та підсудна Ватутінському міському суду Черкаської області, оскільки згідно ч. 2 ст. 27 ЦПК України подана за місцезнаходженням відповідача.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Враховуючи обмеження щодо неможливості розгляду в порядку спрощеного позовного провадження справи у спорах щодо спадкування, передбачені п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, вважаю наявні підстави для відкриття провадження у даній справі та призначення її до розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання, яке відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, є обов`язковим.

Враховуючи наявність технічної можливості учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Ватутінського міського суду Черкаської області, у випадках та порядку, передбачених ст. 212 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 11, 19, 27, 148, 175, 177, 187, 196, 212, 258-261, 274, 353, 354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в справі за позовом ОСОБА_1 до Ватутінської державної нотаріальної контори про визнання незаконною відмови у видачі постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії стосовно видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

Розгляд цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засіданняв данійцивільній справіпризначити на14год.30хв.28.06.2023року в залі судових засідань Ватутінського міського суду Черкаської області, про що повідомити учасників провадження.

Копію ухвали про відкриття провадження в справі надіслати сторонам.

Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати примірник позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

У разі заперечення проти позову відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали надіслати (надати) до суду відзив на позовну заяву, який відповідає вимогам ч. 3 ст. 178 ЦПК України, одночасно долучивши до нього докази, що підтверджують заперечення проти позову, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, а також подати зустрічний позов.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення на відповідь позивача, протягом трьох днів з дати їх отримання.

За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

У разі ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, а також заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк, суд не прийматиме їх до розгляду та може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у випадках та порядку, передбачених ст. 212 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресом сторінки: http://court.gov.ua/sud2301/.

Суддя Линдюк В.С.

СудВатутінський міський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111392566
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —690/286/23

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Линдюк В. С.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Линдюк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні