Ухвала
від 08.06.2023 по справі 916/1954/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

підготовчого засідання суду

про відкриття провадження у справі про банкрутство

"08" червня 2023 р. Справа № 916/1954/23

За заявою кредитора: товариства з обмеженою відповідальністю „Кетдер

до боржника: товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс (65048, м. Одеса, вул. Успенська, 22; код ЄДРПОУ 42936423)

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники: не з`явились.

Суть спору: про визнання банкрутом

Товариство з обмеженою відповідальністю „Кетдер звернулось до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс, посилаючись на неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошових зобов`язань перед кредитором.

До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство надано заяву арбітражного керуючого Коваленко І.А. про призначення розпорядником майна.

Відповідно до ч. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 24.05.2023 заяву ТОВ „Кетдер про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ „Інтеко транс прийнято до розгляду.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази у підготовчому засіданні, суд встановив.

Станом на дату подання заяви про визнання банкрутом сума заборгованості ТОВ „Інтеко транс перед кредитором становить 560 280 грн., що виникла на підставі договору поставки №17/05-К/Т від 17.05.2021, а також підтверджено видатковою накладною від 25.05.2021, актом звірки від 26.04.2023.

Згідно ч.1 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником.

Відповідно до ч. 3 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява кредитора, крім відомостей, передбачених частиною першою цієї статті, повинна містити відомості про розмір вимог кредитора до боржника із зазначенням окремо розміру неустойки (штрафу, пені), яка підлягає сплаті.

Згідно ч.1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 статтею 1 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що грошовим зобов`язанням є зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загально-обов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

Розглянувши надану заяву арбітражного керуючого, судом встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого Коваленко І.А., відповідає вимогам Закону, не є заінтересованою особою стосовно боржника, за час провадження діяльності арбітражного керуючого будь-які порушення у виконанні обов`язків відсутні, має великий досвід та організаційно-технічні можливості належним чином виконувати функції арбітражного керуючого, мешкає в м. Одеса, його кандидатуру запропоновано ініціюючим кредитором, суд призначає арбітражного керуючого Коваленко І.А. розпорядником майна ТОВ „Інтеко транс.

Відповідно до ч. 9 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі господарський суд оприлюднює повідомлення про відкриття провадження у справі боржника (офіційне оприлюднення).

Керуючись ст. 28, ст. 30, ст. ст. 34-36, ст. 39, ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства, ч. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс (65048, м. Одеса, вул. Успенська, 22; код ЄДРПОУ 42936423).

2. Визнати грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „Кетдер до товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс в сумі 560 280 грн.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

4. Ввести процедуру розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс (65048, м. Одеса, вул. Успенська, 22; код ЄДРПОУ 42936423). Розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс призначити арбітражного керуючого Коваленко Ірину Анатоліївну (свідоцтво № 521 від 21.03.2013).

5. Встановити грошову винагороду розпоряднику майна арбітражному керуючому Коваленко І. А. в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс (65048, м. Одеса, вул. Успенська, 22; код ЄДРПОУ 42936423) за рахунок коштів, авансованих на депозитний рахунок Господарського суду Одеської області.

6. Зобов`язати Головне управління ДПС в Одеській області провести позапланову перевірку товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс (65048, м. Одеса, вул. Успенська, 22; код ЄДРПОУ 42936423) згідно приписів статті 78.1.7 Податкового кодексу України та надати відповідний акт до канцелярії господарського суду Одеської області в строк, передбачений статтею 82.2 зазначеного кодексу.

7. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

8. З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснити оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Інтеко транс на офіційному веб-порталі судової влади України.

9. Визначити дати у даній справі:

- строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів не пізніше одного місяця та 20 днів після дати проведення підготовчого засідання;

- дата попереднього засідання суду не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду;

- строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника не пізніше двох місяців, а в разі значного обсягу майна трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

10. Призначити розгляд справи на "13" липня 2023 р. об 11:45. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі суд. засідань № 15 (5й поверх), тел. 0(482)307-965.

11. Зобов`язати у наступному засіданні представити:

розпорядника майна звіт про поведену роботу.

12. Визнати явку у судове засідання обов`язковою.

Примірник ухвали надіслати: ТОВ „Кетдер (65020, м. Одеса, вул. Базарна, 71); ТОВ „Інтеко транс (65048, м. Одеса, вул. Успенська, 22); Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6); Другому Приморському ВДВС у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (info_pm2@od.od.dvs.gov.ua); ГУ ДПС в Одеській області (od.official@tax.gov.ua); Приморському районному суду м. Одеса (inbox@pm.od.court.gov.ua).

Повний текст ухвали складено та підписано 08.06.2023.

Ухвала набирає законної сили в порядку ч.4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена у відповідності до ст.ст. 254, 255 ГПК України.

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення08.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111399227
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1954/23

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 10.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 10.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 27.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 27.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 25.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні