Ухвала
від 09.06.2023 по справі 209/3174/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/3174/23

Провадження № 1-кп/209/230/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2023 року м. Кам`янське

Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Кам`янське кримінальне провадження внесене 01.04.2023 в ЄРДР за № 12023041430000135, за обвинуваченням ОСОБА_4 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст. 246 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться кримінальне провадження стосовно ОСОБА_4 ,, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст. 246 КК України.

Прокурор вважає можливим призначити судовий розгляд кримінального провадження у відкритому судовому засіданні суддею одноособово, у діючому складі. Проти прийняття до розгляду цивільного позову Верхньодніпровської міської ради не заперечував. Заявив клопотання про обрання обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Клопотання обґрунтував, тим, що недоцільно обирати жоден із більш м`яких запобіжних заходів, оскільки обвинувачений ОСОБА_4 є особою раніше судимою, не працює, не одружений, тобто не має міцних соціальних зв`язків, існує ризик того, що обвинувачений може впливати на свідків та потерпілих у даному кримінальному провадженні, вчинити інші кримінальні правопорушення, і розуміючи наслідки покарання, яку йому загрожує у разі визнання його винуватим, може вдатися до спроб переховуватися від суду, з метою уникнення відповідальності, тому існують ризики, зазначені ст. 177 КПК України.

Представник потерпілого Верхньодніпровської міської ради та потерпіла ОСОБА_5 в підготовче засідання не з`явилися, надали суду заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Представником потерпілого Верхньодніпровської міської ради подано до суду цивільний позов про відшкодування ОСОБА_4 матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення злочину.

Обвинувачений ОСОБА_4 вважає можливим призначити судовий розгляд кримінального провадження у відкритому судовому засіданні суддею одноособово, у діючому складі. Проти прийняття до розгляду цивільного позову Верхньодніпровської міської ради не заперечував. Щодо заявленого прокурором клопотання про обрання запобіжного заходу обвинувачений також не заперечував.

Підстав для прийняття рішень передбачених пунктами 1-4 ч.3 ст. 314 КПК України в підготовчому судовому засіданні судом не встановлено. Обвинувальний акт відповідає нормам діючого КПК України. Кримінальне провадження підсудне Дніпровському районному суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали обвинувального акту, суд вважає за необхідне призначити дане кримінальне провадження до судового розгляду, у відкритому судовому засіданні, суддею одноособово, у діючому складі, а також з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, та прийняття судового рішення про міру покарання, суд вважає за необхідне доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти та надати суду досудову доповідь в порядку визначеному законодавством.

Крім того, суд вважає необхідним застосувати до обвинуваченого ОСОБА_4 запобіжний захід у виді тримання під вартою, оскільки обвинувачений є особою раніше судимою, він не працює, не одружений, тобто не має міцних соціальних зв`язків, матеріали обвинувального акту та поданого до суду клопотання не містять доказів неможливості тримання обвинуваченого під вартою, що дає суду підстави вважати, що перебуваючи на волі обвинувачений може переховуватися від суду з метою уникнення покарання, вчинити нові злочини, а застосування інших більш м`яких запобіжних заходів не забезпечить його належної процесуальної поведінки та попередження ризиків, передбачених ст.177 ч.1 п.п.1, 5 КПК України.

Вирішуючи питання щодо прийняття до розгляду цивільного позову суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до обвинуваченого.

Цивільний позов поданий представником потерпілого Верхньодніпровської міської ради до початку судового розгляду, позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175, 177 ЦПК України, тому його необхідно прийняти до розгляду, долучити до матеріалів судового провадження, розглядати одночасно з кримінальним провадженням та визнати Верхньодніпровську міську раду цивільним позивачем, а обвинуваченого ОСОБА_4 цивільним відповідачем.

Керуючись ст. ст. 176-179, 194, 314-316 КПК України, -

Постановив:

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст. 246 КК України, внесене 01.04.2023 в ЄРДР за № 12023041430000135, призначити досудового розглядуу відкритомусудовому засіданніна 14червня 2023 року на 13 годину 00 хвилин в залі судових засідань Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, за адресою: Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Тритузна, 166, 2-й поверх, кабінет № 10.

Розгляд кримінального провадження здійснювати одноособово.

В судове засідання викликати учасників кримінального провадження.

Прийняти до розгляду цивільний позов Верхньодніпровської міської ради до ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Визнати Верхньодніпровську міську раду цивільним позивачем, обвинуваченого ОСОБА_4 цивільним відповідачем у кримінальному провадженні.

Зобов`язати Дніпровський районний відділ Філії Державної установи "Центр пробації" в Дніпропетровській області скласти досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Задовольнити клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_4 .

Обрати обвинуваченому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст. 246 КК України, внесене 01.04.2023 в ЄРДР за № 12023041430000135, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 06 серпня 2023 року включно, взявши його під варту в залі суду.

Копію ухвали направити в Дніпровський районний відділ Філії Державної установи "Центр пробації" в Дніпропетровській області (проспект Перемоги, 63, м. Кам`янське, Дніпропетровська область, 51937, dn16_probation@pr.kvs.gov.ua) -для виконання.

Ухвала суду про обрання запобіжного заходу може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду обвинуваченим, його захисником, прокурором протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111421053
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —209/3174/23

Вирок від 30.08.2023

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Вирок від 30.08.2023

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 12.07.2023

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 08.06.2023

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні