Ухвала
від 10.06.2023 по справі 757/23707/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23707/23-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисників - адвокатів ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , підозрюваного ОСОБА_7 , розглянувши заяву захисника - адвоката ОСОБА_4 про відвід слідчому судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_8

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшла заява захисника - адвоката ОСОБА_4 про відвід слідчому судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_8 , яка була заявлена в судовому засіданні під час розгляду клопотання про застосування відносно підозрюваного ОСОБА_7 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В обґрунтування заяви про відвід сторона захисту вказує на те, що слідчий суддя ОСОБА_8 під час розгляду інших клопотань перебував в нарадчій кімнаті менше 20 хвилин.

Захисник - адвокат ОСОБА_4 в судовому засіданні пояснив, що слідчий суддя ОСОБА_8 під час розгляду клопотань про застосування запобіжного заходу відносно інших підозрюваним, в рамках даного кримінального провадження, перебував у нарадчій кімнаті менше ніж 20 хвилин, хоча матеріали клопотання складаються з 12 томів, а тому вважає, що слідчий суддя ОСОБА_8 формально підходив до розгляду вказаних клопотань, у зв`язку з чим виникли сумніви щодо його неупередженості під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Захисники - адвокати ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , обвинувачений ОСОБА_7 , підтримали заяву про відвід та думку захисника - адвоката ОСОБА_4 .

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти задоволення заяви та вважав, що сторона захисту зловживає правом на відвід та заявляє його з метою затягування розгляду клопотання.

Особа, якій заявлено відвід слідчий суддя ОСОБА_8 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду заяви повідомлявся належним чином, дати пояснення бажання не виявив.

Слідчим суддею з урахуванням положень ст. 81 КПК України, визнано можливим проводити розгляд заяви про відвід за відсутності особи, якій заявлено відвід.

Заслухавши заяву про відвід, доводи в її обґрунтування, думку інших учасників судового розгляду, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Положеннями ст. 75 КПК України визначено підстави відводу щодо слідчого судді.

Разом з тим заявником не надано жодних доказів в підтвердження наявності будь - яких обставин, передбачених чинним законодавством, що виключають можливість участі слідчого судді ОСОБА_8 в розгляді даного клопотання.

Заява про відвід не обґрунтована, а обставини вказані адвокатом не є підставами для відводу слідчого судді та зводяться лише до незгоди з процесуальними діями слідчого судді.

З урахуванням викладеного вище відвід задоволенню не підлягає, оскільки обставини зазначені адвокатом ОСОБА_4 , не є підставою для відводу слідчому судді та на даний час відсутні будь-які порушення вимог КПК України, які могли б свідчити про необ`єктивність та упередженість слідчого судді ОСОБА_8 , та виключають його участь у даному кримінальному провадженні з підстав передбачених ст. 75 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 75, 81, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Відмовити в задоволенні заяви захисника-адвоката ОСОБА_4 про відвід слідчому судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_8 від розгляду кримінального провадження за клопотанням органу досудового розслідування про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_7 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111443409
СудочинствоКримінальне
Сутьвідвід слідчому судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_8

Судовий реєстр по справі —757/23707/23-к

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 10.06.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 10.06.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 10.06.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні