Судовий наказ
від 06.06.2023 по справі 333/4614/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/4614/23

Провадження № 2-н/333/852/23

КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

СУДОВИЙ НАКАЗ

06 червня 2023 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого-судді Кулик В.Б., розглянувши заяву ОБ`ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГОВОРУХИ-22» (69059, м. Запоріжжя, вул. Олександра Говорухи, буд. 22, ЄДРПОУ 43676862) в особі адвоката Музичук Вадима Віталійовича про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості по оплаті послуг з управління багатоквартирним будинком та витрат на проведення капітального ремонту за період з 01.08.2020 року по 31.12.2022 року, в сумі: 6920 грн. 20 коп. основного боргу, 3351 грн. 88 коп. інфляційних витрат, 559 грн. 51 коп. 3 % річних.

Заявник мотивує свої вимоги тим, що боржники зареєстровані та фактично проживають за адресою: АДРЕСА_1 . Між заявником та боржниками існують договірні відносини.

Боржники належним чином не виконують свої обов`язки по сплаті за надані послуги з управління багатоквартирним будинком та витрат на проведення капітального ремонту.

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ГОВОРУХИ-22» (далі ОСББ «ГОВОРУХИ-22») було створено 04.01.2020 року, відповідно до протоколу № 1 установчих зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_2 , що підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

04.01.2020 року Установчими зборами співвласників багатоквартирного будинку було затверджено Статут ОСББ «ГОВОРУХИ-22».

Згідно з розділом 2 Статуту ОСББ «ГОВОРУХИ-22» метою створення Об`єднання є забезпечення і захист прав співвласників, дотримання ними своїх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів від співвласників та мешканців багатоквартирного будинку для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та Статутом.

Відповідно до розділу 10 Статуту ОСББ «ГОВОРУХИ-22» до обов`язків співвласників багатоквартирного будинку входить виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їх повноважень.

Також розділом 10 Статуту ОСББ «ГОВОРУХИ-22» до обов`язків співвласників багатоквартирного будинку входить обов`язок своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Зборами Правління ОСББ «ГОВОРУХИ-22», які відбулися 22.03.2020 року, вирішено запропонувати для розгляду та затвердження на Зборах співвласників багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_2 , питання щодо розміру щомісячного внеску співвласників будинку на «Витрати на управління багатоквартирним будинком». Загальними зборами співвласників багатоквартирного будинку ОСББ «ГОВОРУХИ-22» за адресою: АДРЕСА_2 , які відбулися 30.04.2020 року затверджений тариф щомісячного внеску на «Витрати на управління багатоквартирним будинком» у розмірі 5 грн. 40 коп. за 1 м?. Зазначене рішення оформлене протоколом № 2/2 від 30.04.2020 року.

У зв`язку з необхідністю заміни комунікаційних споруд буд. АДРЕСА_2 , у тому числі, труб гарячого та холодного водопостачання по причині їх аварійного стану, на Загальних зборах ОСББ «ГОВОРУХИ-22» прийняте рішення про внесення співвласниками багатоквартирного будинку нарахувань до фонду «Капітальний ремонт ОБББ «ГОВОРУХИ-22» з вересня 2020 року по квітень 2021 року у розмірі 2,07 за 1 м?. Зазначене рішення оформлене протоколом № 5 від 18.10.2020 року.

ОСББ «ГОВОРУХИ-22» прийняло участь у муніципальній програмі ремонту покрівлі даху багатоквартирних будинків. Відремонтовано покрівлю даху багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_2 , на умовах вказаної програми з розрахунку коштів 85 % за рахунок міського бюджету та 15 % за рахунок власників багатоквартирного будинку.

Для покриття витрат на проведення капітального ремонту покрівлі даху будинку внески нарахувань до фонду «Капітальний ремонт «ОСББ «Говорухи-22» для співвласників багатоквартирного будинку були встановлені у розмірі 1 гривня 90 копійок за 1 м?. Таке рішення прийняте Загальними зборами співвласників багатоквартирного будинку ОСББ «ГОВОРУХИ-22» 30.06.2021 року та оформлено протоколом № 13.

Зазначені внески до фонду «Капітальний ремонт «ОСББ «ГОВОРУХИ-22» сплачуються співвласниками будинку до повного розрахунку витрат на проведення капітального ремонту покрівлі даху будинку.

На початку 2022 року у зв`язку з початком бойових дій поблизу м. Запоріжжя ОСББ «ГОВОРУХИ-22» у березні 2022 року не надавало послуги з обслуговування прибудинкової території та прибирання під`їздів, а у квітні 2022 року не надавало послуги з обслуговування прибудинкової території, що було відповідним чином відображено у рахунках на оплату послуг (сума до сплати була зменшена).

Порядком сплати внесків і платежів співвласників, відрахувань до резервного та ремонтного фондів в ОСББ «ГОВОРУХИ-22», що був затверджений протоколом зборів та письмового опитування співвласників ОСББ «ГОВОРУХИ-22» № 6 від 29.11.2020 року, встановлено, що співвласники зобов`язані сплачувати внески згідно з квитанціями на сплату внесків, сформованими та наданими правлінням Об`єднання, шляхом безготівкового розрахунку на рахунки Об`єднання в банківських установах, що зазначені в таких квитанціях не пізніше «20» числа місяця, наступного за розрахунковим, якщо інші періодичність і термін сплати не визначені загальними зборами Об`єднання.

Відповідно до даних Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно боржники, а саме ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , є власниками квартири номер АДРЕСА_3 .

ОСББ «ГОВОРУХИ-22» своєчасно і в повному обсязі виконував свої зобов`язання по договору, жодних скарг боржника на неналежне виконання ОСББ «ГОВОРУХИ-22» своїх зобов`язань щодо утримання багатоквартирного будинку АДРЕСА_2 , не надходило.

Натомість боржники не виконують свої зобов`язання по оплаті внесків з управління будинком та на капітальний ремонт, внаслідок чого за боржниками утворилася заборгованість за період з 01.08.2020 року по 31.12.2022 року з платежів на користь ОСББ «ГОВОРУХИ-22 у сумі 6 920,00 грн.

Крім того, відповідно до ст. 625 ЦК України, боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором.

Згідно зі статтями 15-16 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання має право відповідно до законодавства та Статуту, встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів, здійснювати контроль за своєчасною сплатою внесків і платежів У свою чергу, співвласник зобов`язаний виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень, своєчасно і в повному обсязі сплачувати внески і платежі.

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» право об`єднання вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об`єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів, звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодувати заподіянні збитки, а також у повному обсязі сплачувати встановлені цим Законом та статутом об`єднання внески і платежі.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньо будинкових приміщень та прибудинкової території санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньо будинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів, тощо) відноситься до житлово-комунальних послуг.

Статтями 66-68 Житлового кодексу Української РСР встановлено, що наймач зобов`язаний робити оплату за користування житлом своєчасно, згідно із затвердженими в установленому порядку тарифами.

Пунктом 7 Правил користування приміщенням житлових будинків, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.1992 року № 572, власник та наймач (орендар) квартири зобов`язаний, зокрема, оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Згідно зі ст. 526 ЦК України сторони за договором повинні виконувати свої зобов`язання належним чином відповідно до умов договору та у встановлений строк.

Статтею 629 ЦК України передбачено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами. Порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання) (ст. 610 ЦК України).

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 161 ЦПК Українисудовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Згідно з ч. 1ст. 167 ЦПК Українисуд розглядає заяву про видачу судового наказу без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

Згідно з вимогами ч. 2ст. 141 ЦПК України, судові витрати, пов`язані з розглядом справи, у разі задоволення позову покладаються на відповідача.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст.141,160-169 ЦПК України, ст. ст.14,526,530,546,611,615,625,901,907 ЦК України, суддя, -

Н А К А З У Ю:

Стягнути солідарно з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , на користь ОБ`ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГОВОРУХИ-22» (69059, м. Запоріжжя, вул. Олександра Говорухи, буд. 22, ЄДРПОУ 43676862, р/р НОМЕР_5 в АТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 313399) заборгованість по оплаті послуг з управління багатоквартирним будинком та витрат на проведення капітального ремонту за період з 01.08.2020 року по 31.12.2022 року, в сумі: 1730 (одна тисяча сімсот тридцять) грн. 05 коп. основного боргу, 837 (вісімсот тридцять сім) грн. 97 коп. інфляційних витрат, 139 (сто тридцять дев`ять) грн. 88 коп. 3 % річних.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , на користь ОБ`ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГОВОРУХИ-22» (код ЄДРПОУ 43676862, р/р НОМЕР_5 в AT КБ «ПРИВАТБАНК», МФО 313399) по 67 (шістдесят сім) грн. 10 коп. сплаченого судового збору, з кожного.

Роз`яснити сторонам, що згідно з вимогами п. 7 ч. 1 ст. 168 ЦПК України під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Роз`яснити боржникам, що згідно з ч. 1 ст.170ЦПК України вони мають право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм копії судового наказу та доданих до нього документів подати заяву про його скасування до Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

Судовий наказ набирає законної сили, у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу, протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо такого рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua/.

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Судовий наказ набрав законної сили «___»



року.

Строк пред`явлення судового наказудо виконання в частині стягнення заборгованості до «___»



року.

Строк пред`явлення судового наказудо виконання в частині стягнення судового збору до «___»



року.

Судовий наказ видано стягувачу «____»


20__ року.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя В.Б. Кулик

місце печатки суду

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказуПовне найменування установи, підприємства, організацій, в якому знаходився судовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата повернення судового наказу до відділу державної виконавчої служби чи стягувачевіПідстави повернення судового наказуПідпис керівника установи, підприємства, організації (з прикладанням печатки)Примітки

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено13.06.2023
Номер документу111446651
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —333/4614/23

Судовий наказ від 06.06.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні