Ухвала
від 12.06.2023 по справі 910/12257/13
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"12" червня 2023 р. Справа№ 910/12257/13

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Руденко М.А.

суддів: Барсук М.А.

Пономаренка Є.Ю.

розглянувши клопотання представника обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1" адвоката Мельника Миколи Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

за апеляційною скаргою обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1"

на ухвалу господарського суду міста Києва від 29.06.2022

у справі №910/12257/13 (суддя Яковенко А.В.)

за заявою обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1"

про забезпечення позову

в межах заяви 1. обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1",

2. ОСОБА_1 ,

3. ОСОБА_2

до товариства з обмеженою відповідальністю "Аквія Ойл"

за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1. товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Авалон Капітал",

2. товариство з обмеженою відповідальністю "Грінстрой"

про визнання недійсними результатів аукціону

в межах справи №910/12257/13

за заявою ОСОБА_3

до товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-інвестиційна компанія "Інтербудінвест"

про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Північного апеляційного господарського суду перебуває справа №910/12257/13.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 15.05.2023 прийнято апеляційну скаргу обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1" на ухвалу господарського суду міста Києва від 29.06.2022 у справі №910/12257/13 до провадження вказаною колегією суддів та призначено до розгляду на 13.06.2023 об 11 год. 45 хв.

12.06.2023 через систему «Електронний суд» Північного апеляційного господарського суду від представника обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1" адвоката Мельника Миколи Анатолійовича надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через програмне забезпечення EASYCON ел. пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1).

Статтею 197 ГПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Частиною 3 ст. 197 ГПК вказано, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до ч. 4 вищевказаної статті під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом з метою забезпечення своєчасного розгляду даної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із застосуванням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

При проведенні судового засідання поза межами приміщення суду заявник повинен дотримуватись вимог Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України №196 від 23.04.2020.

Враховуючи викладене, колегія суддів приходить до висновку, що клопотання представника обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1" адвоката Мельника Миколи Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подане з дотриманням вимог Господарського процесуального кодексу України, а відтак, підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 121, 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання представника обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1" адвоката Мельника Миколи Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

2. Судові засідання по справі №910/12257/13 в режимі відеоконференції відбудуться 13.06.2023 об 11 год. 45 хв. в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А (зал судових засідань №14, ІІ поверх). Представник обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1" адвокат Мельник Микола Анатолійович братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Довести до відома учасників апеляційного провадження, що не з`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду апеляційної скарги по суті. Явка уповноважених представників сторін у судове засідання не є обов`язковою.

3. Попередити сторін, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4. Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EASYCON, який може бути встановлений за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

5. Попередити представника обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Аквамарин-1", що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

6. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення. Роз`яснити особі, яка подала клопотання/заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що у разі її явки в призначений час безпосередньо до зали судового засідання у приміщення Північного апеляційного господарського суду, така особа бере участь у судовому засіданні в загальному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя М.А. Руденко

Судді М.А. Барсук

Є.Ю. Пономаренко

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено13.06.2023
Номер документу111454889
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них:

Судовий реєстр по справі —910/12257/13

Ухвала від 06.09.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 02.09.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 19.08.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 19.08.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 02.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Копитова О.С.

Постанова від 02.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Копитова О.С.

Ухвала від 02.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Копитова О.С.

Ухвала від 02.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Копитова О.С.

Ухвала від 28.06.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 25.06.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні