Ухвала
від 12.06.2023 по справі 478/662/23
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/662/23 пров. №2/478/155/2023

У х в а л а

провідкриття провадженняу справі

12 червня 2023 року Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Сябренко І.П. ознайомившись з матеріалами позовної заяви Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області (місцезнаходження: 56101, Миколаївська область, м. Баштанка, пров. Пожежний, буд. №3), в інтересах держави в особі Казанківської селищної ради (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №228) та Комунального некомерційного підприємства «Казанківська багатопрофільна лікарня» Казанківської селищної ради (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Центральна, буд. №36) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину,

В с т а н о в и в:

07.06.2023 року керівник Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області В.Верцюх, в інтересах держави в особі Казанківської селищної ради та Комунального некомерційного підприємства «Казанківська багатопрофільна лікарня» Казанківської селищної ради, звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, в якому просив стягнути з відповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в солідарному порядку на користь держави в особі Комунального некомерційного підприємства «Казанківська багатопрофільна лікарня» Казанківської селищної ради витрати на стаціонарне лікування потерпілого від злочину ОСОБА_3 у розмірі 5837 грн 83 коп., та стягнути на користь Миколаївської обласної прокуратури судові витрати в сумі 2684 грн.

Позовну заяву Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області подано і оформлено в порядку, встановленому ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження усправівідсутні, тому маються підстави для відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ст.ст.19, 274 ЦПК України, дана категорія справ підлягає розгляду у порядку спрощеного провадження як малозначна, з огляду на суму, заявленої ціни позову (п.1 ч.6 ст.19 ЦПК України).

Керуючись ст.13, ст.19, ст.187, ст.ст.274-279 ЦПК України, суддя

П о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області (місцезнаходження: 56101, Миколаївська область, м. Баштанка, пров. Пожежний, буд. №3), в інтересах держави в особі Казанківської селищної ради (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №228) та Комунального некомерційного підприємства «Казанківська багатопрофільна лікарня» Казанківської селищної ради (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Центральна, буд. №36) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області (місцезнаходження: 56101, Миколаївська область, м. Баштанка, пров. Пожежний, буд. №3), в інтересах держави в особі Казанківської селищної ради (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №228) та Комунального некомерційного підприємства «Казанківська багатопрофільна лікарня» Казанківської селищної ради (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Центральна, буд. №36) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Призначити розгляд справи в приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження на 10год.30хв.28червня 2023року з викликом сторін.

Роз`яснити відповідачам, що вони мають право подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження у строк, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачі мають право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити для позивача строк для надання відповіді на відзив відповідача та заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідача з наданням суду доказів щодо направлення (надання) відповідачу копії цих документів (відповіді на відзив та заперечення).

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити відповідачам, що вони мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: inbox@kz.mk.court.gov.ua, web: www.court.gov.ua. на офіційному вебпорталі «Судова влада України».

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111486659
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —478/662/23

Рішення від 22.08.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Рішення від 22.08.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні