Ухвала
від 13.06.2023 по справі 154/620/22
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

154/620/22

2/154/77/23

УХВАЛА

про забезпечення доказів

13 червня 2023 року м. Володимир

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого судді Каліщука А.А.

за участю секретаря судових засідань Кравчук А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Володимир цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу ім. А.Ю. Кримського Волинської обласної ради про визнання незаконним наказу, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку,

встановив:

Позивач звернулася до суду із позовом до Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу ім. А.Ю. Кримського Волинської обласної ради про визнання незаконним наказу, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку.

На судовий розгляд справи представником позивача подано клопотання про витребування доказів. Оскільки сторона позивача самостійно надати такі докази не може, просить зобов`язати в порядку забезпечення доказів Володимир-Волинський педагогічний фахови коледж ім. А.Ю. Кримського Волинської обласної ради надати в судове засідання інформацію (довідку) про заробітну плату ОСОБА_1 за листопад та грудень 2021 року та кількість фактично відпрацьованих днів у цих місяцях.

Перевіривши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно зч.ч. 3, 4 ст. 116 ЦПК України, за заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви. Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу.

Разом з тим, відповідно до ч.2 ст. 116 ЦПК України способом забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчиняти певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом може бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Враховуючи те, що позивачу необхідно витребувати дані докази з метою розгляду справи за її позовом про визнання незаконним наказу, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку, а також те, що їх подання заявником є неможливим, тому керуючись ст.ст. 116-119 ЦПК України,

постановив:

заяву задовольнити.

Зобов`язати в порядку забезпечення доказів Володимирський фаховий педагогічний коледж ім.. А.Ю. Кримського (ЄДРПОУ 02125941, адреса: вул. Устилузька, 42, м. Володимир, Волинська область) надати в судове засідання інформацію (довідку) про заробітну плату ОСОБА_1 за листопад та грудень 2021 року та кількість фактично відпрацьованих днів у цих місяцях.

Ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання її тексту.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм відповідної ухвали суду.

Головуючий/підпис/

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду.

Згідно з оригіналом.

Суддя А.А. Каліщук

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111488058
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним наказу, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —154/620/22

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні