Ухвала
від 05.06.2023 по справі 707/1342/23
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/1342/23

2/707/582/23

УХВАЛА

05 червня 2023 року м. Черкаси

Суддя Черкаського районного суду Черкаської області Смоляр О.А., розглянувши клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, яке надійшло від представника позивача адвоката Глембоцької Катерини Олександрівни,-

встановив:

В провадженніЧеркаського районногосуду Черкаськоїобласті знаходитьсясправа №707/1342/23позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІН ЛЕНД ІНДАСТРІ» про розірвання договору оренди земельної ділянки.

Ухвалою Черкаського районного суду Черкаської області від 02.05.2023 прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

01.06.2023 на адресу суду від представника позивача адвоката Глембоцької К.О. надійшла заява, в якій представник просить розглядати справу у загальному провадженні з викликом сторін з огляду на надання відповідачем відомостей, які раніше не були відомі позивачу.

Згідно ч. 6ст. 19 ЦПК Українималозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

За змістомст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Згідност. 277 ЦПК України, питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Оскільки предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4ст. 274 ЦПК України, а характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з викликом сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження. Крім того, представником позивача не зазначено будь-яких обставин, що перешкоджають ухваленню судового рішення за наявними у справі матеріалами за правилами спрощеного позовного провадження. Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що в задоволенні заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст.259,260 ЦПК України,-

ухвалив:

У задоволенні заяви - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: Олександр СМОЛЯР

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111490544
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —707/1342/23

Рішення від 12.06.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні