Ухвала
від 12.06.2023 по справі 200/1316/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про виправлення описки

12 червня 2023 року Справа №200/1316/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабіч С.І., вирішуючи питання про виправлення описки в ухвалі у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 03.04.2023 року прийнято до розгляду вказану позовну заяву та відкрито провадження у справі № 200/1316/23. Призначено справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

У мотивувальній частині вказаної ухвали судом зазначено про те, що: ...Крім того, одночасно з позовною заявою позивачкою подано заяву про виклик свідка, відповідно до якої позивачка просить суд викликати в судове засідання та допитати в якості свідка ОСОБА_2 - начальника Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області.

В обґрунтування заяви позивачка, з посиланням на зміст Положення про Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області (підпункти 3, 11 пункту 9), затвердженого розпорядженням голови Краматорської районної державної адміністрації Донецької області від 16.03.2021 року № 8, зазначає про те, що ОСОБА_2 , як начальнику Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області, можуть бути відомі відомості щодо обставин, які мають значення для даної справи, а саме - відомості щодо чисельності, прізвищ імен та по батькові працівників зазначеної установи, які за своїми функціональними обов`язками відповідальні за нарахування та виплату державної соціальної допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім`ях.

Суд відмовляє у задоволенні вказаного клопотання позивача, оскільки, відповідно до п.1 ч.1 ст. 263 КАС України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо оскарження бездіяльності суб`єкта владних повноважень або розпорядника інформації щодо розгляду звернення або запиту на інформацію.

З огляду на викладене, розгляд даної справи не передбачає проведення судового засідання і, відповідно, можливості викликати у нього свідка....

Отже, судом у мотивувальній частині ухвали зазначено про відмову у задоволенні вказаного клопотання позивачки та наведено мотиви такої відмови.

Проте, судом встановлено, що під час складання тексту вказаної ухвали судом було допущено описку, а саме - у резолютивній частині ухвали помилково не було вказано про відмову задоволенні клопотання позивачки про виклик у судове засідання та допит в якості свідка ОСОБА_2 - начальника Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідність виправлення описки, яка була допущена в ухвалі Донецького окружного адміністративного суду від 03.04.2023 року у справі № 200/1316/23, шляхом доповнення її резолютивної частини абзацом 3 такого змісту: "У задоволенні клопотання позивачки про виклик у судове засідання та допит в якості свідка ОСОБА_2 - начальника Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області - відмовити".

Керуючись положеннями Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Виправити описку, допущену в ухвалі Донецького окружного адміністративного суду від 03.04.2023 року у справі № 200/1316/23, доповнивши її резолютивну частину абзацом 3 такого змісту:

"У задоволенні клопотання позивачки про виклик у судове засідання та допит в якості свідка ОСОБА_2 - начальника Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області - відмовити".

Ухвала складена і підписана 12 червня 2023 року.

Дана ухвала постановлена у порядку письмового провадження та набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.І. Бабіч

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111496177
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо

Судовий реєстр по справі —200/1316/23

Постанова від 12.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Рішення від 12.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Ухвала від 03.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні