Ухвала
від 05.06.2023 по справі 496/5310/22
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/5310/22

Провадження № 2/496/391/23

У Х В А Л А

05 червня 2023 року Суддя Біляївського районного суду Одеської області Пендюра Л.О., розглянувши заяву представника позивача АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» - адвоката Михальченко Н.А. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Біляївського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа № 496/5310/23 за позовом АТ «ДТЕК Одеські Електромережі» про визнання правочину недійсним, договору купівлі-продажу нерухомого майна, укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 від 14.05.2021 року, застосування наслідків недійсності правочину шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності за ОСОБА_2 на нерухоме майно, яким є нежитлові приміщення, площею 1539,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та визнання за ТОВ «Мілан» право власності на майно.

Підготовче судове засідання по справі призначено на 16.06.2023 року о 12 годині 00 хвилин.

Від представника позивача АТ «ДТЕКОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»-адвоката МихальченкоН.А. надійшло до суду клопотання про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи «ВКЗ», оскільки вона не має можливості прибути у судове засідання через віддаленість Біляївського районного суду Одеської області від місця проживання представника.

Відповідно до Указу Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» затвердженого законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" у зв`язку із агресією Російської Федерації проти України на території України із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року запроваджено воєнний стан строком на 30 діб, який в наступному Указами Президента України продовжувався і досить діє.

Згідно із рішенням Ради суддів України від 24.02.2022 року №9 щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення сталого функціонування судової влади в Україні, в умовах воєнного стану робота судів не може бути припинена, тобто не може бути обмежено конституційне право людини на судовий захист.

Дослідивши заяву, вважаю, що вона підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечення проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи те, що право на участь в розгляді справи гарантоване Конституцією України та ЦПК України, з урахуванням введення на території України воєнного стану, суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, вважаю за необхідне задовольнити клопотання та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. ст. 211-212 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» - адвоката Михальченко Н.А. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Судове засідання з розгляду цивільної справи за позовом АТ «ДТЕК Одеські Електромережі» про визнання правочину недійсним, договору купівлі-продажу нерухомого майна, укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 від 14.05.2021 року, застосування наслідків недійсності правочину шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності за ОСОБА_2 на нерухоме майно, яким є нежитлові приміщення, площею 1539,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та визнання за ТОВ «Мілан» право власності на майно, призначене на 04 травня 2023 року о 10.00 годині, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використаннямвласних технічнихзасобів задопомогою комунікаційноїплатформи «ВКЗ», в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи «ВКЗ» з користувачем ОСОБА_3 .

Відеоконференція будепроведена задопомогою додатку«ВКЗ» завеб-посиланнямhttps:// https://vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити представнику позивача, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку «ВКЗ» за 10 хвилин до визначеного часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи «ВКЗ»; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в судовому засіданні.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Ризики технічноїнеможливості участіу засіданнів режимівідеоконференції «ВКЗ»поза межамиприміщення суду,переривання зв`язку,тощо несеучасник справи,який подаввідповідну заяву.

Копію ухвали надіслати представнику позивача - для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Пендюра

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111522828
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —496/5310/22

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні