Ухвала
від 13.06.2023 по справі 522/10483/23-е
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

13.06.2023

Справа № 522/10483/23-Е

Провадження № 2-с/522/49/23

УХВАЛА

про скасування судового наказу

13 червня 2023 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Свячена Ю.Б. розглянувши заяву директора Станіславського ліцею ім. К.Й. Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області Квадріціуса С.Я. про скасування судового наказу Приморського районного суду м.Одеси від 05 червня 2023 року щодо стягнення з Станіславського ліцею ім. К.Й. Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області на користь ОСОБА_1 нарахованої, але не виплаченої заробітної плати,-

ВСТАНОВИВ:

Судовим наказом Приморського районного суду м.Одеси 05 червня 2023 року з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 було стягнуто нараховану, але не виплачену заробітну плату за період січень травень 2023 року у розмірі 76193,08 грн.

08червня 2023року директорСтаніславського ліцеюім.К.Й.Голобородька Станіславськоїсільської радиХерсонської областіКвадріціусС.Я. звернувся до Приморського районного суду м. Одеси з заявою про скасування судового наказу від 05 червня 2023 року.

У заявіпро скасуваннясудового наказудиректор Станіславськоголіцею ім.К.Й.Голобородька Станіславськоїсільської радиХерсонської областіКвадріціусС.Я. зазначає, що під час здійснення заходів по виходу закладу з простою та відновлення роботи, колектив був ознайомлений з ризиками щодо отримання заробітної плати. Крім того усіма працівниками було написано заяви, що вони погоджуються отримувати у першому кварталі 2023 року заробітну плату як в повному обсязі так і частково. Також дали згоду на отримання заробітної плати із затримкою, а саме коли надходитимуть на розрахункові рахунки ліцею кошти помісячного плану асигнувань освітньої субвенції. Станом на 05 червня 2023 року закладом не отримано кошти освітньої субвенції, так як документи знаходяться на підписанні у Кабінеті Міністрів України, і відповідно на розрахункові рахунки Станіславського ліцею ім. К.Й. Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області кошти помісячного плану асигнувань освітньої субвенції не надходили. Заборгованість буде погашено , як тільки кошти помісячного плану асигнувань освітньої субвенції надійдуть на рахунки закладу.

Заява разом з матеріалами наказного провадження була передана судді Свяченій Ю.Б. 12 червня 2023 року.

Вивчивши матеріали наказного провадження та заяву про скасування судового наказу, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.170 ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до ч.3 ст.171 ЦПК України, у разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження..

Враховуючи, що з тексту заяви про скасування судового наказу вбачається спір про право, суддя вважає можливим скасувати судовий наказ та роз`яснити можливість звернення до суду із заявою в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.170, 171 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву директораСтаніславського ліцеюім.К.Й.Голобородька Станіславськоїсільської радиХерсонської областіКвадріціусаС.Я. проскасування судовогонаказу Приморськогорайонного судум.Одесивід 05червня 2023року щодостягнення зСтаніславського ліцеюім.К.Й.Голобородька Станіславськоїсільської радиХерсонської областіна користь ОСОБА_1 нарахованої, але не виплаченої заробітної плати - задовольнити.

Скасувати судовийнаказ Приморськогорайонного судум.Одесивід 05червня 2023року щодостягнення зстягнення зСтаніславського ліцеюім.К.Й.Голобородька Станіславськоїсільської радиХерсонської областіна користь ОСОБА_1 нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за період січень травень 2023 року у розмірі 76193,08 грн.

Роз`яснити заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: Ю.Б. Свячена

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111523354
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати

Судовий реєстр по справі —522/10483/23-е

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

Судовий наказ від 05.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні