Ухвала
від 14.06.2023 по справі 522/11118/23
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/11118/23

Провадження № 2н/522/951/23

УХВАЛА

14 червня 2023 року м. Одеса

суддя Приморського районного суду м. Одеси Чернявська Л.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу щодо стягнення з Станіславського ліцею ім. К.Й.Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області нарахованої, але не виплаченої суми заробітної плати,

В С Т А Н О В И В:

13 червня 2023 року заявник звернувся до суду з заявою про видачу судового наказу щодо стягнення з Станіславського ліцею ім. К.Й.Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області нарахованої, але не виплаченої суми заробітної плати.

Розглянувши надані матеріали, суддя приходить до висновку про необхідність передачі заяви про видачу судового наказу за підсудністю.

Як вбачається з відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи, Станіславський ліцей ім. К.Й.Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області знаходиться за адресою: Херсонська область, Білозерський район, с. Станіслав, вулиця Свободи, 35, що не відноситься за територіальною підсудністю до Приморського районного суду м. Одеси.

У відповідності до частини сьомої статті 147Закону України "Про судоустрій і статус суддів",враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, Вища рада правосуддя рішеннямвід 30.05.2023 № 566/0/15-23змінила територіальну підсудність судових справ Білозерського районного суду Херсонської області наХерсонський міський суд Херсонської області.

Відповідно до ч.8 ст. 165 ЦПК України, якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи або фізичної особи - підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд не пізніше десяти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами за підсудністю.

Згідно п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на вищевикладене суддя приходить до висновку про необхідність передання заяви ОСОБА_1 про видачу судового наказу щодо стягнення з Станіславського ліцею ім. К.Й.Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області нарахованої, але не виплаченої суми заробітної плати за підсудністю до Херсонського міського суду Херсонської області.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 165 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Матеріали справи за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу щодо стягнення з Станіславського ліцею ім. К.Й.Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області нарахованої, але не виплаченої суми заробітної плати передати за підсудністю до Херсонського міського суду Херсонської області (вулиця Маяковського, 6/29, Херсон, Херсонська область, 73000).

Копію ухвали про передачу справи іншому суду направити заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Суддя Л.М. Чернявська

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення14.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111523419
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати

Судовий реєстр по справі —522/11118/23

Судовий наказ від 07.08.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні