Постанова
від 18.05.2010 по справі 2100/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" травня 2010 р.

14 год.40 хв. Справа № 2-а-2100/10/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді: Попова В.Ф.,

при секретарі: Головчук Ю.І .,

за участю:

представника позивача - С ідєльнікової Є.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державної податкової інсп екції у м. Херсоні

до страхової компанії "Сла вія Південь"

про припинення юридичної о соби,

встановив:

Державна податкова ін спекція у м. Херсоні (далі - Д ПІ) звернулась до суду із зазн аченим позовом, в якому проси ть припинити юридичну особу - страхової компанії "Славія Південь".

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала у повному обся зі, суду пояснила, що відпові дач більше року не надає бухг алтерську звітність та подат кові декларації до ДПІ у м. Хер соні, що є підставою для припи нення юридичної особи.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився, про час і місц е розгляду справи належним ч ином повідомлений, про поваж ність причини неявки суд не п овідомив.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з на ступних підстав.

Відповідно до пунктів 1, 2 ст. 9 Закону України "Про систему о податкування", платники пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів) зобов'язані вести бух галтерський облік, складати звітність про фінансово-госп одарську діяльність і забезп ечувати її зберігання у терм іни, встановлені законами, а т акож подавати до державних п одаткових органів та інших д ержавних органів відповідно до законів декларації, бухга лтерську звітність та інші д окументи і відомості, пов'яза ні з обчисленням і сплатою по датків і зборів (обов'язкових платежів).

Дослідженням письмових до казів встановлено, що страхо ва компанія "Славія Південь" з ареєстрована як юридична осо ба Херсонським міським викон авчим комітетом 13.12.1991р. за № 027, мі сцезнаходження: м. Херсон, вул . Кірова, буд. 24, к.307.

Як платник податків відпов ідач взятий на облік ДПІ у м. Х ерсоні 23.05.1994 року за №309.

Відповідно до акту ДПІ у м. Х ерсоні від 30.03.2010 року №206/15-1 "Про ре зультати перевірки надання п одаткових звітів про результ ати фінансово-господарської діяльності підприємства 14126199 страхова компанія "Славія Пі вдень" з 01.01.2001 р. по 30.03.2010 р.", відпові дач з 01.01.2001 року до ДПІ у м. Херсо ні податкові декларації не п одає.

Як вбачається з довідки ДП І у м. Херсоні від 22.03.2010 року №4551/9/24- 014, відповідач заборгованості перед бюджетом немає.

Частиною 1 статті 33 Закону У країни "Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців" передба чено, що юридична особа прип иняється за судовим рішенням , прийнятим у випадках, передб ачених законом.

Згідно з ч.2 ст. 38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з бан крутством юридичної особи, з окрема є неподання протягом року органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону. Строки подання податко вих декларацій встановлені с т. 4 Закону України “Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та державними цільовими ф ондами”.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд погоджуєть ся з вимогами позивача про пр ипинення юридичної особи стр ахової компанії "Славія Півд ень".

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 К АС України, ст.ст.33,38 Закону Укр аїни “Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - с трахової компанії "Славія Пі вдень", код ЄДРПОУ 14126199.

Копію постанови направити для виконання державному ре єстратору.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі в 10-денний строк з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст. 160 КАС Украї ни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголош ено у відсутності особи, яка б ере участь у справі, то строк п одання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дн я отримання нею копії постан ови.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя Попов В .Ф.

кат. 6.6.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2010
Оприлюднено15.09.2010
Номер документу11152492
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2100/10/2170

Постанова від 18.05.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні