Постанова
від 19.05.2010 по справі 142/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" травня 2010 р.

11 год.53 хв. Справа № 2-а-142/10/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді: Василя ки Д.К.,

при секретарі: Бабкіній О.В ., за участю прокурора Палагню ка О.В., представника позивача Васенка О.А., розглянувши у відкритому судовому засід анні адміністративну справу за позовом прокурора Голопр истанського району Херсонсь кої області в інтересах дер жави в особі Херсонського т ериторіального управління Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку до с ільськогосподарського закр итого акціонерного товарист ва "Торговий дім "Старозбур'їв ський" про стягнення штрафни х санкцій,-

встановив:

Прокурор Голопристан ського району Херсонської об ласті в інтересах держави в о собі Херсонського територіа льного управління державної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку (далі - позивач ) звернувся із адміністратив ним позовом, в якому просить с тягнути з сільськогосподарс ького закритого акціонерног о товариства "Торговий дім "Ст арозбур'ївський" (далі - відпов ідач) накладений штраф в сумі 17000 грн. Позовні вимоги обґрунт овані тим, що за правопорушен ня на ринку цінних паперів Хе рсонським територіальним уп равлінням державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку на відповідача накла дений штраф на загальну суму 17000 грн., рішення про накладени й штраф відповідачем не оска ржені та в добровільному пор ядку не сплачені.

У судовому засіданні проку рор та представники позивача позов підтримали у повному о бсязі, просили його задоволь нити, вказуючи на те, що постан овами Херсонського територі ального управління державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі Херсон ське ТУ ДКЦПФР) від 28.04.09 № 60-ХЕ, на кладено штраф на загальну су му 17000 грн. за порушення на ринк у цінних паперів. Зазначена п останова відповідачем не оск аржена, а штраф на даний час не сплачено, у зв' язку з чим про сять стягнути з відповідача 17000 грн. штрафу.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився , заперечень на позов не надав , хоча був належним чином пові домлений про дату, час та місц е розгляду справи, у зв'язку з чим суд вважає за можливе роз глянути справу без представн ика відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали та заслухавш и пояснення сторін , всебічно і повно з'ясувавши всі фактич ні обставини, на яких ґрунтує ться позов, об'єктивно оцінив ши докази, які мають юридичне значення для розгляду справ и і вирішення спору по суті, су д встановив:

Згідно статі 5 Закону Україн и "Про державне регулювання р инку цінних паперів в Україн і", державне регулювання ринк у цінних паперів здійснює Де ржавна комісія з цінних папе рів та фондового ринку. Відпо відно до ст. 6 даного закону, де ржавна комісія з цінних папе рів та фондового ринку є держ авним органом, підпорядкован им Президенту України і підз вітним Верховній Раді Ук раїни. До системи цього орган у входять Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, її центральний апарат і територіальні органи.

Відповідно до положення пр о Херсонське територіальне у правління державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку затверджене рішенням Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку ві д 14.10.05 року № 585, Херсонське тери торіальне управління держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку є територ іальним органом Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку та є державною у становою. Основними завдання ми територіального управлін ня є забезпечення реалізації єдиної державної політики щ одо розвитку і функціонуванн я ринку цінних паперів, здійс нення державного регулюванн я і контролю за випуском, обіг ом цінних паперів у регіоні, д одержання законодавства в ці й сфері.

Згідно статті 11 даного Зако ну, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку з астосовує до юридичних осіб фінансові санкції за: невико нання або несвоєчасне викона ння рішень Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку або розпоряджень, пос танов або рішень уповноважен их осіб Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку щодо усунення порушень законодавства на ринку цінни х паперів у розмірі від тисяч і до п'яти тисяч неоподаткову ваних мінімумів доходів гром адян. Рішення Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку про накладення шт рафу може бути оскаржено в су ді. У разі несплати штрафи, нак ладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, стягуються у судовому порядку.

Судом встановлено, що розпо рядженням Херсонського тери торіального управління держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку від 05.08.08р . № 127-ХЕ зобов'язано відповіда ча у термін до 05.09.08 р. надати Хер сонському ТУ ДКЦПФР річний з віт емітента за 2007 рік. Проте у встановлений строк відповід ач не виконав дане розпорядж ення.

11.11.08 р. Херсонським ТУ ДКЦПФР порушено справу про правопор ушення на ринку цінних папер ів відносно відповідача. Від повідно до частини 1 статі 11 За кону України "Про державне ре гулювання на ринку цінних па перів в Україні", Херсонським ТУ ДКЦПФР винесено постанов у від 28.04.09 № 60-ХЕ про накладення ш трафу у розмірі 1000 неоподатко ваних мінімумів доходів гром адян - 17000 грн.

Постанову про накладення ф інансової санкції від 28.04.09 № 60-Х Е у встановленому законом по рядку не оскаржено, на момент вирішення спору в суді, штраф ну санкцію не сплачено.

Таким чином, виходячи з меж заявлених позовних вимог, си стемного аналізу положень чи нного законодавства України та матеріалів справи, суд дій шов висновку, що викладені в п озовній заяві доводи позивач а є обґрунтованими та такими , що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 Кодексу адміністративно го судочинства України у спр авах, в яких позивачем є суб'єк т владних повноважень, а відп овідачем - фізична чи юриди чна особа, судові витрати, зд ійснені позивачем, з відпові дача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 8, 9, 12, 17, 19, 71, 158-163, 1 67 КАС України, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з сільськогоспод арського закритого акціонер ного товариства Торговий дім "Старозбур'ївський" (75600, Херсон ська обл., Голопристанський р айон, с. Стара Збур'ївка, вул. Ле ніна 57, код 31740219, р/р 260083539, ХОД АППБ "А валь" МФО 352093) на користь держав ного бюджету Голопристанськ ого району (р/р 31115106700133, код ОКПО 24103 733, код доходу 21081100, банк одержува ча УДК у Херсонській області , МФО 852010) 17000 (сімнадцять тисяч) гр н. 00 коп. штрафних санкцій.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі в 10-денний строк з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст. 160 КАС Украї ни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголош ено у відсутності особи, яка б ере участь у справі, то строк п одання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дн я отримання нею копії постан ови.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Повний текст постанови виг отовлений та підписаний 19 тр авня 2010 р.

Суддя Василя ка Д.К.

кат. 6.19

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2010
Оприлюднено16.09.2010
Номер документу11152519
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —142/10/2170

Постанова від 19.05.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні