Постанова
від 01.09.2010 по справі 2а-2288/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

01.09.10 Справа №2а-2288/10/2770

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя в ск ладі< колегії суддів >:

головуючого судді - Куімова М.В.;

при секретарі - Зарапіні О.В .,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Севастополі адмі ністративну справу за позово м Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м . Севастополя < Список > < Позив ач в особі > до Обслуговуючог о кооперативу "Дачно-будівел ьний кооператив "Діана" < Спис ок >< Відповідач в особі >про пр ипинення юридичної особи, су д, -

ВСТАНОВИВ:

ДПІ в Ленінському районі м . Севастополя звернулася з по зовом до Обслуговуючого кооп еративу «Дачно-будівельний к ооператив «Діана» про припин ення юридичної особи. Позовн і вимоги мотивовані тим, що Об слуговуючий кооператив «Дач но-будівельний кооператив «Д іана» зареєстрований в ДПІ в Ленінському районі м. Севаст ополя як платник податків та зборів 15.06.2007 року під № 8616, проте п онад рік, а саме з 15.06.2007 року, не н адає податкову звітність. По зивач просить припинити юрид ичну особу Обслуговуючий коо ператив «Дачно-будівельний к ооператив «Діана».

У судовому засіданні предс тавник ДПІ в Ленінському рай оні м. Севастополя позовні ви моги підтримала у повному об сязі.

У судове засідання предста вник відповідача не з' явивс я, проте про час та місце розгл яду справи повідомлявся нале жним чином. Причини неявки су ду не відомі.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за відсутність представника відповідача.

Заслухавши представника п озивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволен ню з наступних підстав.

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господ арського Кодексу України, ус і суб' єкти господарювання з обов' язані здійснювати пер винний (оперативний) та бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 9 Зако ну України «Про систему опод аткування», платники податкі в та зборів (обов' язкових пл атежів) зобов' язані подават и до державних податкових ор ганів та інших державних орг анів відповідно до законів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов' язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов' язкових платежів ).

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних та фізичних осіб-підприємців», підставою про постановлення судом ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов' язано з ба нкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону.

У судовому засіданні встан овлено, що Обслуговуючий коо ператив «Дачно-будівельний к ооператив «Діана» зареєстро ваний в ДПІ в Ленінському рай оні м. Севастополя як платник податків та зборів 15.06.2007 року, п роте понад рік, а саме з 15.06.2007 ро ку, не надає податкову звітні сть.

Таким чином, суд дійшов висн овку про необхідність припин ення юридичної особи - Обслуг овуючий кооператив «Дачно-бу дівельний кооператив «Діана ».

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, у справах, в яких позивачем є суб' єкт владни х повноважень, а відповідаче м - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Постанова складена та підп исана у повному обсязі 01.09.2010 рок у.

Керуючись Господарським К одексом України, Законом Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні», Законом Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних і фізичних осіб -підприємців», Законом Украї ни «Про систему оподаткуван ня», ст.ст. 71, 94, 158-161, 163 КАС України, с уд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольн ити.

Припинити юридичну особу О бслуговуючий кооператив «Да чно-будівельний кооператив « Діана» (юридична адреса: 99055, м . Севастополь, вул. Ген. Лебедя , 2 кв. 49, ЄДРПОУ 35143448).

Проведення ліквідаційних заходів для державної реєстр ації припинення юридичної ос оби покласти на Обслуговуючи й кооператив «Дачно-будівель ний кооператив «Діана».

Надіслати копію рішення на адресу Головного управління юстиції у м. Севастополі та де ржавного реєстратора Ленінс ької районної державної адмі ністрації м. Севастополя, піс ля набрання рішенням законно ї сили, для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про державну реєстрацію прип инення юридичної особи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Севастопольського апеляці йного адміністративного суд у через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний стро к, з дня проголошення постано ви, апеляційної скарги. Якщо с уб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передб ачених частиною четвертою ст атті 167 цього Кодексу, було пов ідомлено про можливість отри мання копії постанови суду б езпосередньо в суді, то десят иденний строк на апеляційне оскарження постанови суду об числюється з наступного дня після закінчення п'ятиденног о строку з моменту отримання суб'єктом владних повноваже нь повідомлення про можливіс ть отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законно ї сили у порядку та строки пер едбачені статтею 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Суддя підпис М.В. Куімов

Судді: < пі дпис > < Суддя >

< З оригіналом згідно >

Суддя < підпис > М.В. Куімов

Судді: < пі дпис > < Суддя >

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення01.09.2010
Оприлюднено16.09.2010
Номер документу11152704
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2288/10/2770

Постанова від 01.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Куімов М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні