Ухвала
від 16.06.2023 по справі 308/3816/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/3816/23

У Х В А Л А

16 червня 2023 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі головуючої судді Голяни О.В., за участі секретаря судового засідання Маняк В.В., позивача ОСОБА_1 , його представника адвоката Демченко Т.С., відповідача ОСОБА_2 , дітей ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду у місті Ужгороді цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Демченко Тетяна Сергіївна, до ОСОБА_2 , залучена на виконання своїх повноважень особа Служба у справах дітей Холмківської сільської ради, про відібрання неповнолітніх дітей без позбавлення батьківських прав,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області перебуває цивільна за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Демченко Т.С., до ОСОБА_2 , залучена на виконання своїх повноважень особа Служба у справах дітей Холмківської сільської ради, про відібрання неповнолітніх дітей без позбавлення батьківських прав.

Процесуальні дії у справі.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.03.2023 справу передано на розгляд на судді Голяні О.В.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 24.03.2023 року постановлено відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Служба у справах дітей Холмківської сільської ради, про відібрання неповнолітніх дітей без позбавлення батьківських прав. Розгляд справи ухвалено провести в порядку загального позовного провадження. Постановлено про час та місце розгляду справи повідомити відповідачку ОСОБА_2 шляхом надання оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України https://court.gov.ua/sud0712/gromadyanam/csz/.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26.05.2023 року закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті.

В судовому засіданні за ініціативою суду на обговорення сторін поставлено питання зобов`язання служби у справах дітей Холмківської сільської ради надати письмовий висновок про доцільність відібрання дітей у матері без позбавлення її батьківських прав, так як такий в матеріалах справ відсутній.

Пояснення учасників справи надані в судовому засіданні.

Сторони, представник позивача проти зобов`язання служби у справах дітей Холмківської сільської ради надати письмовий висновок про доцільність відібрання дітей у матері без позбавлення її батьківських прав не заперечили.

Заслухавши думку осіб, що з`явилися, суд приходить до наступного висновку.

Так, відповідно до норм ч.4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Отже, наявність висновку органу опіки та піклування є обов`язковим при розгляді судом вказаної категорії справ.

Враховуючи, що на стадії підготовчого судового засідання орган опіки та піклування, представлений службою у справах захисту дітей, свій обов`язок щодо надання висновку не виконав, а вирішення даної справи без наявності даного висновку є неможливим, суд вважає за необхідне витребувати такий висновок на стадії судового розгляду.

Керуючись ст.19 СК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Зобов`язати службу у справах дітей Холмківської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області надати письмовий висновок щодо розв`язання спору у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Демченко Тетяна Сергіївна, до ОСОБА_2 про відібрання неповнолітніх дітей без позбавлення батьківських прав.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Олена ГОЛЯНА

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111577166
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —308/3816/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Рішення від 14.08.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні