Ухвала
від 15.06.2023 по справі 227/1329/23
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.06.2023 227/1329/23

УХВАЛА

15 червня 2023 року м. Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Корнєєва В.В., розглянувши позовну заяву Публічного акціонерного товариства «ім. Т.Г. Шевченка», подану в його інтересах представником позивача адвокатом Макєєвим Олександром Володимировичем, до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих коштів, -

ВСТАНОВИВ:

До Добропільського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява Публічного акціонерноготовариства «ім.Т.Г.Шевченка»,подана вйого інтересахпредставником позивача адвокатомМакєєвим ОлександромВолодимировичем,до ОСОБА_1 про стягненнябезпідставно отриманихкоштів,яку ухвалоюсуду від09.06.2023року залишенобез рухута наданопозивачу строкдля усуненнянедоліків,який неможе перевищуватидесяти днівз днявручення ухвалипро залишеннязаяви безруху.

14 червня 2023 року від представника позивача ОСОБА_2 на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, але зазначені в ухвалі недоліки не усунуті.

Суддя, розглянувши зазначену заяву про усунення недоліків, приходить до висновку про наявність підстав для повторного залишення вказаної заяви без руху, оскільки недоліки, зазначені в ухвалі суду від 09.06.2023 року, не були усунуті в повному обсязі.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

1. Представником позивача зазначено, що позивачем самостійно виявлено переплату коштів орендодавцю під час складання звітності, але не надано жодного документу на підтвердження даного факту (акту інвентаризації, балансу, довідки бухгалтера підприємства тощо).

2. Позивачу необхідно надати до суду довідку за підписом бухгалтера, керівника підприємства ПАТ " ім. Т.Г. Шевченка" про відсутність заборгованості позивача перед відповідачем за попередній період оренди .

3. На підтвердження розрахунку переплати необхідно надати копію акту оцінки земельної діялнки, з врахуванням якої проводився такий розрахунок.

Відповідно до ч.1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві..

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 258-261 ЦПКУкраїни, суддя -

УХВАЛИВ :

Позовну заяву Публічного акціонерного товариства «ім. Т.Г. Шевченка», подану в його інтересах представником позивача адвокатом Макєєвим Олександром Володимировичем, до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих коштів - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, попередивши, що в разі невиконання вимог суду позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 261 ЦПК України

Суддя В.В. Корнєєва

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111587198
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно отриманих коштів

Судовий реєстр по справі —227/1329/23

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні