Ухвала
від 16.06.2023 по справі 389/1851/23
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.06.2023

Провадження №2-о/389/79/23

ЄУН 389/1851/23

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

16 червня 2023 року місто Знам`янка

Суддя Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області Берднікова Г.В., розглянувши матеріали заяви В.о. директора Знам`янського дитячого будинку-інтернат ІІ-ІІІ-ІV профілю Валько Тетяни Іванівни, заінтересована особа: Єлизаветградківський психоневрологічний інтернат, про зняття обов`язків опікуна,

В С Т А Н О В И В:

Заявник подала до суду заяву про зняття з неї обов`язків опікуна (піклувальника) над недієздатною особою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з його переведенням до Єлизаветградківського психоневрологічного інтернату.

Заява підсуднаЗнам`янському міськрайонномусуду Кіровоградськоїобласті тавідповідає вимогамЦПК Українивстановленим щодоформи тазмісту заяв,які подаютьсядо суду.Підстав длявідмови увідкритті провадженняу справіта поверненнязаяви невиявлено,тому заявуслід прийнятидо розглядута відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст.300 ЦПК України суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу.

Виходячи з особливостей розгляду цієї категорії справ, реалізація права учасників справи подати заперечення проти заяви, а також висловити свої пояснення, міркування та аргументи з усіх питань, які пов`язані з розглядом справи, буде забезпечена судом безпосередньо під час розгляду справи по суті.

Керуючись ст.19, 300 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за заявою В.о.директора Знам`янського дитячого будинку-інтернат ІІ-ІІІ-ІV профілю Валько Тетяни Іванівни, заінтересована особа: Єлизаветградківський психоневрологічний інтернат, про зняття обов`язків опікуна.

Призначити справу до судового розгляду на 10:40 год. 03 липня 2023 року в приміщенні Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул.Героїв Азову,30, м.Знам`янка Кропивницького району Кіровогардської області).

У судове засідання викликати заявника та заінтересовану особу.

Копії ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі. Заінтересованій особі окрім ухвали надіслати копію заяви разом з даданими до неї документами.

Роз`яснити заінтересованій особі, що відповідно до вимог ст.300 ЦПК України, суд призначає опікуном іншу особу за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції має бути подано не пізніше п`яти днів до судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - zn.kr.court.gov.ua/sud1107, розділ на головній сторінці «Стан розгляду справ».

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно, після її підписання. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Г.В. Берднікова

Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено20.06.2023
Номер документу111598644
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття обов`язків опікуна

Судовий реєстр по справі —389/1851/23

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні