Ухвала
від 19.06.2023 по справі 644/3801/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

19.06.2023 Суддя Бугера О. В..

Справа № 644/3801/23

Провадження № 2/644/1314/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2023 року суддя Орджонікідзевського районного суду м.Харкова Бугера О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міський клінічний пологовий будинок № 6» Харківської міської ради про відшкодування моральної шкоди завданої смертю фізичної особи внаслідок вчинення кримінального правопорушення, третя особа Харківська міська рада, -

УСТАНОВИВ:

Представником позивача, адвокатом Кравченко Т.І., було подано до суду 15.06.2023 року відповідну позовну заяву.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч.2 ст.27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження відповідача Комунального некомерційного підприємства«Міський клінічнийпологовий будинок№ 6»Харківської міськоїради єм.Харків,вул.Луї Пастера,6,Індустріального району. Тобто, спір підсудний Орджонікідзевському районному суду м. Харкова.

Враховуючи положення ч.3 ст.274 ЦПК України, а саме, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, ціну позову, суд вважає за необхідне проводити розгляд справи в загальному позовному порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 27, 175, 177, 274-279 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міський клінічний пологовий будинок № 6» Харківської міської ради про відшкодування моральної шкоди завданої смертю фізичної особи внаслідок вчинення кримінального правопорушення, третя особа Харківська міська рада.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити відкрите підготовче засідання на 13.00 годину 24.07.2023 року. Розгляд справи проводити за адресою м.Харків проспект Архітектора Альошина, 7, зал судового засідання №1.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати відповідачу, 3-ій особі. Копію ухвали надіслати позивачу.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву ( у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив ( у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання

пояснення на позовну заяву, для подання пояснення на відзив, яке повинне відповідати ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://og.hr.court.gov.ua /sud2029/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В.Бугера

Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено20.06.2023
Номер документу111607125
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди завданої смертю фізичної особи внаслідок вчинення кримінального правопорушення,

Судовий реєстр по справі —644/3801/23

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бугера О. В.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бугера О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні