Ухвала
від 14.06.2023 по справі 904/1703/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

14.06.2023 м. ДніпроСправа № 904/1703/23

За позовом позивача-1: Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, м. Дніпро

позивача-2: Комунального підприємства "Міські активи" Дніпровської міської ради, м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Правові традиції", м. Дніпро

про розірвання договору оренди, усунення перешкод в користуванні комунальним нерухомим майном та стягнення у сумі 1 026 705,80 грн.

Суддя Мельниченко І.Ф.

Представники:

від позивача -1 Салькова І.А.

від позивача -2 Сочнева А.В.

від відповідача не з`явився

СУТЬ СПОРУ:

Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та Комунальне підприємство "Міські активи" Дніпровської міської ради звернулись до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом, з врахуванням заяви про збільшення розміру позовних вимог від 22.05.2023, в якому просять:

- стягнути 504 093,55 грн., що складають суму заборгованості з орендної плати за договором оренди № 486-ДРА/21 від 14.12.2021 до загального фонду міського бюджету; 387 988,45 грн. заборгованості з орендної плати на рахунок балансоутримувача; 67 964,42 грн. - пені до загального фонду міського бюджету; 60 214,93 грн. - пені на рахунок балансоутримувача; 6 444,45 грн. - річних на рахунок балансоутримувача;

- розірвати договір оренди № 486-ДРА/21 від 14.12.2021 нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Дніпра, укладений між Департаментом по роботі з активами Дніпровської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю "Правові традиції" (ідентифікаційний код юридичної особи: 34059832);

- усунути перешкоди в користуванні нерухомим майном, а саме, нежитловим приміщенням загальною площею 376,3 кв.м, а2, а3 - ганки, яке розташовано за адресою: м. Дніпро, вул. Гоголя, 6 (літ. А - 5), на першому поверсі 5-поверхового будинку, шляхом виселення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Правові традиції" (ідентифікаційний код юридичної особи: 34059832) з нежитлового приміщення - загальною площею 376,3 кв.м, а2, а3 - ганки, яке розташовано за адресою: м. Дніпро, вул. Гоголя, 6 (літ. А - 5), на першому поверсі 5-поверхового будинку.

Судові витрати позивачі просять покласти на відповідача.

Ухвалою від 24.04.2023 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження за правилами загального позовного провадження.

06.06.2023 до суду надійшла заява від позивача -2 в якій останній повідомляє про державну реєстрацію змін в назві та місцезнаходженні відповідача.

Подану заяву позивач - 2 обгрунтовує тим, що йому стало відомо з аналітичної системи "Опендатабот" про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Правові традиції" 01.06.2023 змінило назву та адресу юридичної особи.

Ознайомившись з даними із Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Правові традиції" (ідентифікаційний код 34059832), господарським судом встановлено, що останнім 01.06.2023 внесені зміни до відомостей про юидичну особу, відповідно до яких підприємство відповідача змінило своє найменування на Товариство з обмеженою відповідальністю "ГРАМБЕРІС 23" та адресу на вул. Солом`янська, будинок 33, місто Київ.

З огляду на викладене, суд вважає необхідним внести відповідні зміни в назву відповідача у даній справі.

З метою повного, об`єктивного встановлення обставин справи, господарський суд вважає необхідним відкласти підготовче засідання.

Ухвалу про відкладення підготовчого засідання - надіслати на адресу відповідача, зазначену у Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 14.06.2023.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд зазначає про те, що відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожній фізичній або юридичній особі гарантується право на розгляд судом упродовж розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, в якій вона є стороною.

Європейський суд з прав людини щодо критеріїв оцінки розумності строку розгляду справи визначився, що строк розгляду має формувати суд, який розглядає справу. Саме суддя має визначати тривалість вирішення спору, спираючись на здійснену ним оцінку розумності строку розгляду в кожній конкретній справі, враховуючи її складність, поведінку учасників процесу, можливість надання доказів тощо.

Поняття розумного строку не має чіткого визначення, проте розумним слід вважати строк, який необхідний для вирішення справи відповідно до вимог матеріального та процесуального законів.

При цьому, Європейський суд з прав людини зазначає, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важливості предмета спору для заявника (рішення Європейського Суду з прав людини у справах Савенкова проти України від 02.05.2013 року, Папазова та інші проти України від 15.03.2012 року).

Європейський суд щодо тлумачення положення розумний строк в рішенні у справі "Броуган (Brogan) та інші проти Сполученого Королівства" роз`яснив, що строк, який можна визначити розумним, не може бути однаковим для всіх справ, і було б неприродно встановлювати один строк в конкретному цифровому виразі для усіх випадків. Таким чином, у кожній справі виникає проблема оцінки розумності строку, яка залежить від певних обставин.

Також судом враховано, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

З огляду на викладене, з метою повного, об`єктивного встановлення всіх обставин справи, господарський суд вважає необхідним відкласти підготовче засідання.

Керуючись статтями ст. 120, 121, 216, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Змінити найменування відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Правові традиції" на Товариство з обмеженою відповідальністю "ГРАМБЕРІС 23".

2. Відкласти судове засідання до 08.08.2023 об 11 год. 45 хв.

3. Запропонувати позивачам надіслати на встановлену (нову) юридичну адресу відповідача, позовну заяву з додатками та заяву про збільшення розміру позовних вимог від 22.05.2023.

4. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 3-204 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

5. Господарський суд враховуючи запровадження воєнного стану в Україні, приймаючи до уваги неможливість забезпечення на данний час безпеки учасників судового процесу, вважає необхідним рекомендувати утриматися від безпосередньої участі у судових засіданнях в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області.

6. Роз`яснити, що розгляд справи може бути здійснено господарським судом за наявності письмової згоди від всіх учасників судового провадження про розгляд справи без їх участі.

7. Суд повідомляє про те, що учасники справи можуть подати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронний цифровий підпис" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

8. Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщену на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Відповідно до ч. 2 ст. 254 та ст. 255 Господарського процесуального кодексу України оскарження цієї ухвали окремо від рішення суду не допускається.

Суддя І.Ф. Мельниченко

Дата ухвалення рішення14.06.2023
Оприлюднено20.06.2023
Номер документу111609202
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору оренди, усунення перешкод в користуванні комунальним нерухомим майном та стягнення у сумі 1 026 705,80 грн.

Судовий реєстр по справі —904/1703/23

Судовий наказ від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Судовий наказ від 06.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Судовий наказ від 06.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Рішення від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 08.08.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні