Ухвала
від 19.06.2023 по справі 532/1214/23
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/1214/23

2/532/383/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 червня 2023 р. м. Кобеляки

Суддя Кобеляцького районного суду Полтавської області Назарьова Л. В, розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Еліт фінанси» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

Встановив:

15 червня 2023 року до Кобеляцького районного суду Полтавської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Еліт фінанси» про визнання виконавчого напису № 114171 від 08.06.2021 року, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Євгеном Михайловичем про стягнення заборгованості таким, що не підлягає виконанню.

Крім цього, позивач прохала суд витребувати у відповідача, ТОВ «Фінансова компанія «Еліт фінанс» документи, які підтверджують право на стягнення із позивача заборгованості, а саме оригінал кредитного договору.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов до таких висновків.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні. Позовна заява підсудна Кобеляцькому районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Згідно ЦПК України цивільні справи можуть бути розглянуті у порядку загального або спрощеного провадження.

Відповідно до ст.19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї докази, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту цивільних прав та інтересів, кількість сторін та інших учасників справи, категорію та складність справи, вважаю за необхідне розглянути справу в порядку загального позовного провадження. З урахуванням зазначеного по справі необхідно призначити підготовчий розгляд.

Крім цього, відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З метою належного розгляду цивільної справи, оскільки документи, на підставі яких вчинено виконавчий напис можуть мати значення для встановлення обставин справи, то такі документи необхідно витребувати судом.

Керуючись статтями 13, 19, 84, 187, 274 ЦПК України, суддя,

Постановив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Еліт фінанси» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 09 годину 00 хвилин 18 липня 2023 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: м. Ко- беляки вул. Шевченка,16/25 Полтавська область.

Зобов`язати ТОВ «Фінансова компанія «Еліт фінанси» надати Кобеляцькому районному суду Полтавської області належним чином завірені копії документів, які підтверджують право на стягнення із ОСОБА_1 заборгованості, та документів, які були надані приватному нотаріусу для вчинення виконавчого напису № 114171 від 08.06.2021 року.

Представнику ТОВ «Фінансова компанія «Еліт фінанси» роз`яснюється, що відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин.

Роз`яснити представнику відповідача, що він має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а представник відповідача заперечення до початку розгляду справи.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz .

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Представнику відповідача одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ст. 212 ЦПК України вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111616220
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —532/1214/23

Рішення від 18.07.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні