Ухвала
від 20.06.2023 по справі 675/911/23
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/911/23

Провадження № 2-о/675/38/2023

У Х В А Л А

20 червня 2023 року м. Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді - Пашкевича Р. В.,

присяжних: Загорського О. І., Косовського В. І.,

за участі: секретаря судового засідання Гедзенюк В. В.,

заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ізяслав цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, вказуючи, що її син ОСОБА_2 є інвалідом з дитинства внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу. У зв`язку психічним розладом, ОСОБА_2 не в повній мірі розуміє наслідки своєї поведінки, не може правильно орієнтуватись в життєвих ситуаціях, а тому потребує постійного догляду і нагляду. Медичне лікування належних позитивних результатів не дає. Просить визнати ОСОБА_2 недієздатним, встановити над ним опіку та призначити її опікуном.

Заявник ОСОБА_1 в судовому засіданні заявлені вимоги підтримала та заявила клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи.

Представник органу опіки та піклування Ізяславської міської ради в судове засідання не з`явився, проте направив на адресу суду заяву про розгляд справи без його участі.

Вислухавши учасників розгляду справи, які не заперечили проти задоволення даного клопотання, суд вважає за необхідне призначити по справі для встановлення психічного стану ОСОБА_2 судово-психіатричну експертизу по слідуючих підставах.

Згідно довідки МСЕ № 042010 та довідки КНП «Ізяславської МБЛ» № 210 від 22.05.2023, ОСОБА_2 є інвалідом першої групи з дитинства безстроково Діагноз: «важка розумова відсталість з поведінковими розладами».

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 46, 103-105, 252, 293, 295-300 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Хмельницької філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я».

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

1. Яким психічним захворюванням страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого в АДРЕСА_1 ?

2. Чи здатний ОСОБА_2 відповідно до свого розумового розвитку, індивідуальних психологічних особливостей і емоційного стану, правильно розуміти характер та фактичний зміст власних дій, керувати ними та передбачати їх наслідки?

3. Чи здатний ОСОБА_2 , з`являтися у судове засідання та особисто давати пояснення по суті?

4. Який можливий термін хвороби ОСОБА_2 ?

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 забезпечити явку ОСОБА_2 в Хмельницьку філію судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я» для проведення судово-психіатричної експертизи.

Провадження у справі на час проведення судово-психіатричної експертизи - зупинити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Р. В. Пашкевич

Присяжні: О. І. Загорський В. І. Косовський

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111634632
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки

Судовий реєстр по справі —675/911/23

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні