Ухвала
від 20.06.2023 по справі 127/10522/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/10522/23

Провадження № 2/127/1248/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 червня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

головуючої судді Бессараб Н.М.,

при секретарі Поливаній Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Кучми Людмили Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова до ОСОБА_1 про стягнення коштів за навчання, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вище вказана справа.

20.06.2023 на адресу суду від представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Кучми Л.В. надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням відеоконференцзв`язку Easycon.

Частиною 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень ч. ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з п. 2 Розділу ІІ «Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon", що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Положеннями Розділу ІІІ Порядку встановлено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Вивчивши клопотанняпредставника відповідачапро проведеннясудового засіданняу режимівідеоконференції,враховуючи наявнутехнічну можливістьпроведення судовогозасідання втакому режимі,суд вважаєза можливепровести судовезасідання уданій справів режимівідеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 212, 260, 263 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Провести судове засідання, призначене на 04липня 2023року о14.30год. в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" за участю представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Кучми Людмили Володимирівни по цивільній справі за позовом Вінницького національногомедичного університетуім.М.І.Пирогова до ОСОБА_1 простягнення коштівза навчання та під час усіх подальших судових засідань по цій справі.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно позивачу та особам, які братимуть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111641782
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —127/10522/23

Постанова від 07.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Рішення від 25.08.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Рішення від 25.08.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні