Постанова
від 09.08.2010 по справі 2а-15760/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 серпня 2010 р. сп рава № 2а-15760/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < г одина >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Зеленов а А. С.

при секретарі Беспалько Г. Г.

за участю представни ка позивача Мезенцева В.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Київському районі м. Донець ка до Товариства з обмеженою відповідальністю «Альянс» п ро припинення юридичної особ и, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податков а інспекція у Київському рай оні м. Донецька, звернувся до Д онецького окружного адмініс тративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відп овідальністю «Альянс» про пр ипинення юридичної особи.

В обґрунтування позову вка зав, що відповідач зареєстро ваний як юридична особа та пе ребуває на податковому облік у в ДПІ у Київському районі м. Донецька. В порушення норм по даткового законодавства, від повідач більш року не надає о бов' язкової податкової зві тності до податкової служби. Вважає, що неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності є підставою дл я державної реєстрації припи нення юридичної особи. Забор гованості перед бюджетом у в ідповідача не має.

Просить суд припинити юрид ичну особу Товариство з обме женою відповідальністю «Аль янс».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, викладені в поз овній заяві, надавши аналогі чні пояснення, просив позов з адовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час і місце судового ро згляду повідомлявся належни м чином. Заяв про відкладення розгляду справи або про розг ляд справи за його відсутнос ті суду не надавав. За таких об ставин суд вважає за можливе розглянути справу за його ві дсутності на підставі наявни х у справі доказів.

Суд, заслухавши пояснення п озивача, дослідивши матеріал и справи, встановив наступне .

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Альянс» є юридичною особою, зареєстровано Викона вчим комітетом Київської рай онної у м. Донецьку ради 11.06.2001 ро ку за адресою: 83054, м. Донецьк, вул . Політбійців, 16/36, код ЄДРПОУ 3154407 3; перебуває на податковому об ліку в ДПІ у Київському район і м. Донецька з 13.06.2001 року, заборг ованості перед бюджетом не м ає.

Згідно висновку від 03.06.2010 №187 п ро ненадання податкових декл арацій та документів фінансо вої звітності, Товариством з обмеженою відповідальністю «Альянс» податкова звітніст ь не надається з 18 травня 2007 рок у.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про систему оподат кування», платники податків і зборів (обов'язкових платеж ів) зобов'язані, зокрема, подав ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов'язкових платежів), с плачувати належні суми подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів) у встановлені законам и терміни.

Відповідно до ст. 16 Закону Ук раїни “Про оподаткування при бутку підприємств”, ст. 7 Закон у України «Про податок на дод ану вартість», ст. 9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння» (з змінами та доповнення ми), суб' єкт підприємницько ї діяльності зобов' язаний у встановлені чинним законода вством строки, подавати пода ткові декларації, бухгалтерс ьку звітність державній пода тковій інспекції, на яку покл адені згідно з п. 3 ст.10 Закону У країни “Про державну податко ву службу в України” функції по контролю за своєчасним х п редставленням.

Відповідно до ч. 1 ст. 3, абз. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців» дія цього Закону поши рюється на державну реєстрац ію всіх юридичних осіб незал ежно від організаційно-право вої форми, форми власності та підпорядкування, а також фіз ичних осіб - підприємців; підс тавами для постановлення суд ового рішення щодо припиненн я юридичної особи, що не пов'яз ано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання пр отягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону.

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 11 Зако ну України «Про державну под аткову службу в Україні» орг ани державної податкової слу жби у випадках, в межах компет енції та у порядку, встановле них законами України, мають п раво звертатися у передбачен их законом випадках до судов их органів із заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, оскільки відпо відачем протягом року не над авалася податкова деклараці я до податкового органу. Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 4 Декре ту Кабінету Міністрів Україн и від 21.02.1993 р. № 7-93 „Про державне ми то” фінансові органи та держ авні податкові інспекції зві льнені від сплати державного мита.

Як вбачається із ч. 4 ст. 94 КАС У країни, у справах, в яких позив ачем є суб' єкт владних повн оважень, а відповідачем - фі зична чи юридична особа, судо ві витрати, здійснені позива чем, з відповідача не стягуют ься.

Керуючись ст.ст.2-15, 17-18, 33-35, 41-42, 47-51, 56-59 , 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110-111, 121, 122-143, 151-154, 158, 162, 163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Позов Державної податково ї інспекції у Київському рай оні м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Альянс» про припинення юр идичної особи - задовольнити .

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Альянс», зареєст роване Виконавчим комітетом Київської районної у м. Донец ьку ради 11.06.2001 року, юридична ад реса: 83054, м. Донецьк, вул. Політб ійців, 16/36, код ЄДРПОУ 31544073.

Постанову ухвалено у нарад чій кімнаті та проголошено в присутності представника по зивача.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі відкладення складання поста нови у повному обсязі апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя З еленов А. С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.08.2010
Оприлюднено16.09.2010
Номер документу11164285
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15760/10/0570

Постанова від 09.08.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 22.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні