Ухвала
від 20.06.2023 по справі 744/506/22
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.06.23

Справа № 744/506/22

Провадження № 2/744/8/2023

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

20 червня 2023 року Семенівський районний суд Чернігівської області у складі: головуючого судді Гнипа О. І.,

при секретарі Висоцькій Т. В.,

за участі:

представника позивача Сльозки А. Ф.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області цивільну справу за позовом представника позивача Кропота Віктора Миколайовича в інтересах ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства «Олександрівське» про зобов`язання повернути земельну ділянку та скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Семенівська міська рада Чернігівської області; Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, -

В С Т А Н О В И В:

За позовом сторона позивача просить повернути ОСОБА_1 земельну ділянку та скасувати державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки. Обґрунтування позовної заяви зводиться до посилань на обставини неможливості вирішення питання в позасудовому порядку.

Ухвалою суду від 26 квітня 2023 року у справі призначена почеркознавча експертиза, проведення якої доручено Чернігівському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

26 квітня 2023 року ухвалами суду також витребовувалися оригінальні примірники договору оренди землі, укладеного між ОСОБА_1 та приватним сільськогосподарським підприємством «Олександрівське», від Сектора 1 відділу 3 Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області та від приватного сільськогосподарського підприємства «Олександрівське».

16 травня 2023 року Семенівським районним судом Чернігівської області, у зв`язку із невиконанням ухвали суду від 26 квітня 2023 року щодо витребування одного з примірників договору, судом постановлено ухвалу про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом, за якою застосовано до Сектора 1 відділу 3 Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області (код ЄДРПОУ 39764881) захід процесуального примусу у виді тимчасового вилучення доказів (примірника договору) для дослідження судом. Одночасно ухвалою було зупинено провадження у справі до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом. 18 травня 2023 року таку ухвалу було направлено для примусового виконання до Семенівського відділу ДВС у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. 19 травня 2023 року у добровільному порядку надійшли документи, які могли бути тимчасово вилучені, від Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області. Листом від 22 травня 2023 року Семенівський районний суд Чернігівської області просив Семенівський відділ ДВС у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції повернути ухвалу від 16 травня 2023 року без виконання. 29 травня 2023 року від Семенівського відділу ДВС у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції до суду надійшла постанова про закінчення виконавчого провадження у зв`язку із добровільним виконанням судового рішення.

Поряд з цим, 16 травня 2023 року Семенівським районним судом Чернігівської області постановлено ще одну ухвалу про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом, за якою застосовано до приватного сільськогосподарського підприємства «Олександрівське» (код ЄДРПОУ 32289003) захід процесуального примусу у виді тимчасового вилучення доказів (примірника договору) для дослідження судом. Одночасно ухвалою було зупинено провадження у справі до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом. 18 травня 2023 року дану ухвалу було направлено для примусового виконання до Семенівського відділу ДВС у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. 06 червня 2023 року від Семенівського відділу ДВС у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції до суду разом із документами, що підлягали тимчасовому вилученню, надійшла постанова про закінчення виконавчого провадження у зв`язку із примусовим виконанням судового рішення.

Ухвалою судді від 07 червня 2023 року було поновлене провадження у справі, яке зупинялося ухвалами суду від 16 травня 2023 року до закінчення виконавчих проваджень з вилучення доказів для дослідження судом. Судове засідання у зв`язку із поновленням провадження призначене на 20 червня 2023 року.

На цей час судом з метою проведення почеркознавчої експертизи відібрані експериментальні зразки підписів ОСОБА_1 ..

20 червня 2023 року у судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 через присутні ознаки закінчення підготовки до проведення у справі почеркознавчої експертизи заявив клопотання, яке у порядку обговорення підтримав повністю, про зупинення провадження у справі на час проведення призначеної судом почеркознавчої експертизи.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися.

Суд, вислухавши представника позивача, вивчивши матеріали цивільної справи, вважає за необхідне клопотання представника позивача ОСОБА_2 задовольнити, адже згідно п. 5 ч. 1 ст. 251 Цивільного процесуального кодексу України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

На підставі викладеного, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 251, п. 9 ч. 1 ст. 253 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про зупинення провадження у справі у зв`язку із призначенням судом експертизи задовольнити повністю.

Провадження у цивільній справі за позовом представника позивача Кропота Віктора Миколайовича в інтересах ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства «Олександрівське» про зобов`язання повернути земельну ділянку та скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Семенівська міська рада Чернігівської області; Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області зупинити у зв`язку із призначенням почеркознавчої експертизи згідно ухвали суду від 26 квітня 2023 року на час проведення експертизи.

Копії цієї ухвали направити учасникам справи до відома.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження в справі безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк апеляційної скарги. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. І. Гнип

СудСеменівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111646751
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —744/506/22

Рішення від 12.06.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні