Ухвала
від 20.06.2023 по справі 544/995/23
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/995/23

пров. № 2/544/194/2023

Номер рядка звіту 76

У Х В А Л А

20 червня 2023 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Ощинської Ю.О.,

за участю секретаря судового засідання Пірогова В.Г.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Ковтуна М.В. (діє на підставі ордера серія ВІ № 1130567 від 26.02.2023 року),

представника відповідача Комунального підприємства «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» Гаркавенка О.М. (діє на підставі додаткової угоди від 03.01.2023 №б/н до контракту від 03.01.2019),

представникавідповідача Комунального підприємства «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» - адвоката Строгова Ю.Д. (діє на підставі договору про надання правничої допомоги у цивільній справі від 30.05.2023 та ордеру серія ВІ № 1146920 від 31.05.2023),

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у м. Пирятин у приміщенні суду по вул. Ярмарковій, 17, клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Ковтуна М.В. про витребування доказів та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Пирятинської міської ради Полтавської області у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» про визнання нечинними та скасування наказів, поновлення на посаді і зобов`язання нарахування та виплати заробітної плати,

у с т а н о в и в :

Відповідно до ст. 259 ЦПК України, зважаючи на складність у викладенні повного тексту ухвали, пов`язаного з потребою в обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд уважає за необхідне проголосити її вступну та резолютивну частини.

Складання повного тексту ухвали буде здійснено в строк не більше п`яти днів з дня оголошення вступної та резолютивної частини.

Керуючись ст.ст. 4, 12, 39, 40, 79, 80-85, 258, 260-261 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Ковтуна М.В. про витребування доказів та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Пирятинської міської ради Полтавської області у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доКомунального підприємства«Пирятинська лікарняПирятинської міськоїради» провизнання нечиннимита скасуваннянаказів,поновлення напосаді ізобов`язання нарахуваннята виплатизаробітної плати задовольнити.

Залучити доучасті у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доКомунального підприємства«Пирятинська лікарняПирятинської міськоїради Полтавськоїобласті провизнання нечиннимита скасуваннянаказів,поновлення напосаді ізобов`язання нарахуваннята виплатизаробітної платиПирятинську міську раду Полтавської області, адреса місця знаходження: м. Пирятин Лубенського району Полтавської області, вул. Соборна, 42, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Зобов`язати третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Пирятинську міську раду Полтавської області надати належним чином завірені копії документів, якими адміністрація відповідача Комунального підприємства «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» обґрунтовувала необхідність внесення змін до штатного розпису Підприємства станом на 03 січня 2023 року.

Зобов`язати відповідача Комунальне підприємство«Пирятинська лікарняПирятинської міськоїради»надати належним чином завірені копії:

-Статуту Підприємства, в редакції на час виникнення спірних правовідносин (січень 2023 рік);

-наказу «Про затвердження складу тарифікаційної комісії» станом на 2016 рік;

-Положення про тарифікаційну комісію станом на 2016 рік;

-фінансовий план Підприємства станом на січень 2023 року.

Документи, що витребовуються слід направити на адресу Пирятинського районного суду Полтавської області.

Копії ухвали надіслати учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів із дня його отримання, щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до розгляду справи по суті.

Роз`яснити сторонам ст. 12 та ст. 81 ЦПК України, що цивільне судочинствоздійснюється назасадах змагальностісторін.Кожна сторонаповинна довеститі обставини,на яківона посилаєтьсяяк напідставу своїхвимог абозаперечень,крім випадків,встановлених цимКодексом. Доказиподаються сторонамита іншимиучасниками справи. Доказуванняне можеґрунтуватися наприпущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Роз`яснити, що відповідно до положень ст.148ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та апеляційному оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://pr.pl.court.gov.ua/sud1624/.

Повний текст ухвали буде складено до 25.06.2023 року.

Суддя Ю.О. Ощинська

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111650632
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання нечинними та скасування наказів, поновлення на посаді і зобов`язання нарахування та виплати заробітної плати

Судовий реєстр по справі —544/995/23

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Рішення від 18.12.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Рішення від 18.12.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні